Home / Luchtvaart / KLM naar Fortaleza

KLM naar Fortaleza

KLM naar Fortaleza

KLM zal vanaf 3 mei 2018 twee keer per week – op donderdag en zaterdag – tussen Amsterdam en Fortaleza gaan vliegen. Per 2 juli 2018 zal er een derde wekelijkse vlucht worden toegevoegd, op maandag.

De vluchten naar Fortaleza, gelegen in het noordoosten van Brazilië, worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 18 stoelen in business class, 35 stoelen in economy comfort en 215 stoelen in economy class. De vluchten vertrekken vanaf Amsterdam om 12.50 en arriveren om 17.20 in Fortaleza. Terugvluchten vertrekken vanuit Fortaleza om 19.50 uur en arriveren in Amsterdam om 10.00 de volgende dag.

Het is derde bestemming van KLM in Brazilië. KLM vliegt momenteel al zeven keer per week naar zowel Sao Paulo als naar Rio de Janeiro.

Mede door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL is voor Fortaleza als derde bestemming gekozen, laat KLM weten. “De strategische ligging, de economische en toeristische ontwikkeling, en de nieuwe vliegverbindingen van GOL met grote steden in het noorden en noordoosten van Brazilië maken Fortaleza een aantrekkelijke KLM-bestemming.”

Ook KLM’s partner Air France zal met ingang van mei 2018 vluchten vanuit Parijs naar Fortaleza uitvoeren. “KLM, Air France en GOL zullen in Fortaleza een nieuwe hub realiseren waar in eerste instantie doorverbindingen naar Salvador, Recife, Natal, Belém, Manaus, en Brasilia zullen worden aangeboden. Dit aantal zal in de toekomst verder gaan toenemen,” aldus KLM.

“Door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL, wordt een nieuwe strategische hub gerealiseerd die Amsterdam en Zuid-Amerika stevig verbindt,” zegt KLM-topman Pieter Elbers. “Een perfecte aanvulling in onze netwerkstrategie en een welkome uitbreiding van ons aanbod aan Zuid-Amerikaanse bestemmingen voor onze klanten.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…