Home / Luchtvaart / KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de kapjes aan boord bij KLM is op basis van vrijwilligheid.

De vluchtuitvoering naar de Chinese steden Beijing, Shanghai, Hangzhou, Xiamen, Chengdu en Hongkong, is normaal, zo onderstreept KLM. “Op dit moment zijn er geen bijzondere maatregelen of reisadviezen van kracht voor reizigers en vliegend personeel,” zegt de woordvoerder. De mondkapjes vormen hier een uitzondering op. “We zorgen dat er op elke vlucht naar China voldoende kapjes aan boord zijn en laten het aan het personeel zelf over of zij ze willen dragen.”

Passagiers krijgen van KLM geen mondkapjes, maar mogen zelf meegebrachte exemplaren wel dragen. Verder heeft KLM de annuleringsregeling versoepeld: passagiers die de komende tijd naar China zouden reizen en daar van af willen zien, kunnen hun ticket annuleren en krijgen alle kosten terug.

2019-nCoV
Het nu heersende type coronavirus, 2019-nCoV genoemd, kan zich snel verspreiden van mens tot mens, via lichamelijk contact. KLM adviseert iedereen die afreist naar China ‘algemene hygiënemaatregelen’ te nemen, zoals handen wassen voor en na het eten en het vermijden van contact met dieren.

Het virus is zeer waarschijnlijk afkomstig van dieren, zoals bij eerdere epidemieën met andere corona-varianten (waaronder SARS en MERS) ook het geval was. KLM zegt ‘in nauw contact’ te staan met zowel de gezondheidsautoriteiten als luchtvaartinstanties in China en ‘houdt de situatie goed in de gaten.’

Drastisch
De Chinese autoriteiten hebben de afgelopen dagen drastische maatregelen genomen in een poging het virus onder controle te krijgen. De provincie Hubei, met de hoofdstad Wuhan, is vrijwel geheel van de buitenwereld land afgesloten –  er wonen zestig miljoen mensen. Hier dook het virus eind december 2019 voor het eerst op en zijn de meeste besmettingen, rond de 3.000 gevallen. Tot nu toe zijn 81 mensen overleden als gevolg van corona.

Ook in enkele andere landen zijn patiënten in ziekenhuizen opgenomen, na terugkeer uit China, met verschijnselen van corona 2019-nCoV. In Europa zijn drie gevallen geconstateerd, in Frankrijk. Air France was tot eind vorige week de enige Westerse carrier met directe vluchten van en naar Wuhan. De verbinding is nu opgeschort.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…