Home / Luchtvaart / Punctualiteitsprijs KLM onder grote internationale carriers

Punctualiteitsprijs KLM onder grote internationale carriers

Punctualiteitsprijs KLM onder grote internationale carriers

KLM heeft van informatiebedrijf FlightStats de prijs ontvangen voor de beste on time prestatie onder grote internationale airlines. Enkele kleinere carriers scoorden nog beter dan KLM.

De prijs is in ontvangst genomen door KLM-medewerkers Tino de Jong en Nadia Aarab, werkzaam bij het KLM-bedrijfsonderdeel Ground Services, dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van passagiers, bagage en vliegtuigen.

FlightStats heeft de ‘on time arrival’ als uitgangspunt genomen voor de ranglijst. Daarbij staat KLM op plaats 1 met een score van 88,53 procent: het percentage vluchten dat in 2016 op tijd aankwam. Na KLM volgen Iberia, Japan Airlines, Qatar Airways en Austrian.

FlightStats heeft ook nog de prestaties van andere categorieën gemeten: de regionale carriers en de prijsvechters. Hawaiian Airlines is van alle maatschappijen de meest punctuele: 91,4 procent van de vluchten van deze Amerikaanse carrier kwamen in 2016 omen op tijd aan. Ook Iberia Express en airBaltic doen het nog net iets beter dan KLM.

“Punctualiteit draagt voor een belangrijk deel bij aan een prettige reiservaring en is bovendien essentieel voor een efficiënte bedrijfsvoering. Deze prijs is een belangrijke erkenning voor alle KLM’ers die zich daar dagelijks voor inzetten,” zegt René de Groot, Chief Operating Officer KLM, in een verklaring.

“KLM scoort permanent hoog op punctualiteit en verdient een compliment voor de wijze waarop het personeel zich hier samen voor inzet. Een inspanning die nu leidt tot deze award,” aldus David White, Chief Customer Officer van FlightStats.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…

Extra test uit UK nu verplicht

Extra test uit UK nu verplicht

15/01/2021

Vanaf heden dient iedereen, ook airline crew, die per vliegtuig in Nederland arriveert vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naast een PCR vlak voor vertrek tevens een antigeentest te hebben…

Herziening luchtruim op koers

Herziening luchtruim op koers

14/01/2021

De regering heeft de verkenningsfase voor herziening van het Nederlandse luchtruim afgerond en zal deze vanaf 2023 stapsgewijs doorvoeren. Dit schrijven de bewindslieden Van Nieuwenhuizen en Visser in een brief…

KLM even niet naar Z-Afrika

KLM even niet naar Z-Afrika

14/01/2021

KLM vliegt de komende twee dagen niet op Zuid-Afrika in verband met de aanwezigheid van een nieuwe, zeer besmettelijke variant van corona aldaar. De maatregel is bedoeld om het eigen…