Home / Luchtvaart / KLM komt met ‘CO2-tikkie’

KLM komt met ‘CO2-tikkie’

KLM komt met ‘CO2-tikkie’

KLM komt volgend jaar via Whatsapp met een nieuwe functie onder de naam CO2-tikkie, waarbij passagiers kunnen betalen voor de uitstoot van hun vlucht. Het is in eerste instantie een proef die voor de zomer moet beginnen.

Het aantal passagiers van KLM dat nu de eigen vlucht compenseert (offset) is zeer laag: 0,25 procent. KLM heeft hiervoor al jaren een speciaal programma CO2ZERO, maar dit is niet gekoppeld aan de boeking. En wie incheckt via de eigen KLM-app kan wel doorscrollen naar CO2ZERO, maar daar niet betalen – dat kan alleen via de site.

KLM zegt nu dat uit eigen onderzoek blijkt dat het aantal passagiers dat CO2 wil compenseren stijgt. In een poll zegt bijna veertig procent dit volgend jaar van plan te zijn. “Om ervoor te zorgen dat reizigers dit nog sneller en eenvoudiger kunnen doen, introduceert KLM in 2020 het CO2-tikkie,” zegt de airline.

Lage kosten
Duurzaamheid is ‘belangrijk’ en reizigers houden daar rekening mee wanneer ze een reis boeken, aldus KLM. Alleen klanten die via WhatsApp contact hebben met de maatschappij, zullen ook daadwerkelijk een betaalverzoek krijgen. De kosten van de compensatie via CO2ZERO zijn relatief laag. Voor de meeste Europese vluchten ligt dit bedrag rond de één euro. Dit loopt op tot ongeveer vijftien euro voor de verste vluchten.

KLM gaat ook verder met de eerder ingezette promotie van de trein: “Reisaanbieders slaan de handen ineen om waar mogelijk op korte afstanden de trein als alternatief aan te bieden. KLM voegt meer mogelijkheden aan haar website toe om korte afstanden met de trein te plannen. Uitgangspunt hierbij is dat de combinatie van reizen met de trein en het vliegtuig eenvoudig kan worden gepland en geboekt.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…