Home / Luchtvaart / KLM komt met premium economy aan boord 

KLM komt met premium economy aan boord 

KLM komt met premium economy aan boord 

KLM zal aan boord van haar vliegtuigen, in navolging van Air France, een tussenklasse installeren in de stijl van premium economy. Dit heeft topman Pieter Elbers donderdag bekendgemaakt.

Voorlopig gaat het alleen om toestellen voor intercontinentale verbindingen van KLM. De airline heeft nu een product onder de naam economy comfort op de meeste vluchten, stoelen die iets ruimer zitten, voorin de sectie economy class.

Veel airlines, waaronder Air France, hebben premium economy als een afzonderlijke, afgesloten klasse. Voor een hogere ticketprijs krijgen passagiers een meer comfortabele stoel, meer bagagevrijheid en betere maaltijden.

Er is toenemende vraag naar dit product tussen business en economy class in en KLM heeft daarom besloten de configuratie in haar vloot aan te passen. Elbers dubt nog over de naam voor het product en spreekt voorlopig over ‘premium economy.’ Ook het aantal stoelen staat nog niet vast. Het kan wel ‘enige jaren’ duren voordat de hele vloot is voorzien van de nieuwe klasse, zei Elbers.

Zoals de plannen nu zijn blijft ook economy comfort bij KLM bestaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…