Home / Luchtvaart / KLM is begonnen met uitfaseren Boeing 747

KLM is begonnen met uitfaseren Boeing 747

KLM is begonnen met uitfaseren Boeing 747

KLM heeft dit winterseizoen een begin gemaakt met het uitfaseren van de Boeing 747. De twee eerste toestellen worden in januari uit de dienstregeling gehaald. Het gaat om Boeing 747-400’s, zogenoemde combi’s.

KLM heeft alle 22 Boeing 747-400’s de afgelopen jaren nog van een nieuwe business class voorzien, ook al wist de maatschappij al langer dat de toestellen uit de dienstregeling zouden gaan. In de zomer van 2013 werd het eerste aangepaste toestel opgeleverd, de laatste was in april 2014 voorzien van een nieuwe business class.

De uitfasering van de eerste twee toestellen markeert het begin van het eind van de Boeing 747 bij KLM. De passagevloot van KLM bestond uit zeven 747-400’s met alleen ruimte voor passagiers en vijftien combi’s, voor passagiers en vracht. Het is nog niet bekend wanneer KLM afscheid neemt van het laatste toestel uit deze serie.

Air France heeft deze week voor het laatst gevlogen met de Boeing 747. De laatste vlucht landde maandag op Paris-Charles de Gaulle. Het toestel maakte een stop voor het hoofdkantoor van Air France, honderden medewerkers konden zo afscheid nemen van het iconische toestel. De jumbo kreeg ook een watersaluut van de brandweer.

Later deze week -op donderdag 14 januari- maken de twee laatste Boeing 747’s van Air France nog een rondje boven Frankrijk met de vluchtnummers AF744 en AF747. Belangstellenden kunnen het toestel in het Musée de l’Air et de l’Espace op Le Bourget op 16 en 17 januari van binnen en van buiten bewonderen. De 747 heeft meer dan veertig jaar dienst gedaan bij Air France.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…