Home / Luchtvaart / KLM in september naar Riyad

KLM in september naar Riyad

KLM in september naar Riyad

KLM heeft aangekondigd eind september naar de Saoedische hoofdstad Riyad te vliegen en komt dan op zeven bestemmingen in de Perzische Golf. Nu geldt nog de code ‘oranje’ voor de hele regio: wie aankomt in Nederland moet twee weken in zelfquarantaine.

KLM onderhoudt ondanks de beperkende maatregelen momenteel verbindingen naar zes steden in de Golf: Dubai, Abu Dhabi (beide in de Verenigde Arabische Emiraten), Muscat (Oman), Manama (Bahrein), Damman (Saoedi-Arabië) en Koeweit. Vanaf 28 september komt Riyad (skyline op de foto) daar bij. Partner Etihad Airways uit Abu Dhabi voert sommige vluchten in de regio uit voor KLM, terwijl enkele bestemmingen met elkaar worden gecombineerd.

KLM doet geen mededelingen over de vraag naar tickets en de huidige bezettingsgraad. De hele Golf is zwaar getroffen door corona. Saoedi-Arabië, het grootste land, kent 250.000 besmettingen en 2.500 doden – deze aantallen groeien elke dag nog fors.

Nederland en andere Schengen-landen adviseren hun burgers daarom alleen naar de Golf te reizen als dit strikt ‘noodzakelijk’ is. Dit geldt overigens tot nader order voor het grootste deel van de wereld; alleen binnen Schengen en een aantal aangrenzende landen is het verkeer sinds medio juni/ begin juli weer vrijgegeven.

KLM rekent er kennelijk op dat de situatie rond corona de komende maanden zal verbeteren en dat het opvoeren van het aantal vluchten naar de Golf geld zal opleveren.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….