Home / Luchtvaart / KLM in de winter naar Costa Rica

KLM in de winter naar Costa Rica

KLM in de winter naar Costa Rica

KLM gaat komende winter naar San José, de hoofdstad van Costa Rica vliegen. Het is de 17e nieuwe bestemming van KLM dit jaar. “Wij kunnen dit doen omdat KLM weer winstegevend opereert, dat is onze licence to grow,” zegt Harm Kreulen, KLM-directeur Nederland, tegen Zakenreis.

Costa Rica wordt vooralsnog alleen in het winterseizoen in de dienstregeling van KLM opgenomen, van 31 oktober 2017 tot 23 maart 2018. Er zijn twee vluchten per week, op dinsdag en op vrijdag.

“Op de route zetten wij een van onze nieuwe Dreamliners in, een Boeing 787-900 met 30 stoelen in de business class en 264 in de economy,” zegt Kreulen. “Behalve een interessante zakelijke bestemming staat Costa Rica bekend om haar ecotoerisme – touroperators hebben dan ook veel belangstelling om het land op te nemen in hun programma’s. Wij verwachten dat de toestellen voor 40 tot 50 procent zullen worden gevuld met passagiers vanuit Nederland. Ook voor vrachtvervoer is Costa Rica een interessante bestemming.”

Air France vliegt eveneens naar de hoofdstad San José, op maandag woensdag en zaterdag. “Hierdoor hebben we een mooie spreiding over de week, want heen- of terugvlucht kunnen indien gewenst ook via Parijs gaan,” zegt Kreulen. “Daarnaast is het mogelijk om via Panama naar Costa Rica te vliegen. KLM vliegt dagelijks naar Panama, waar passagiers kunnen overstappen op een vlucht van onze partner Copa Airlines.”

Meer dynamiek in KLM-netwerk
Kreulen noemt het ‘een huzarenstukje van netwerkplanning’ om de vloot vrij te spelen voor deze nieuwe bestemming, want het komt uit bestaande capaciteit. “Onze vliegtuigen worden efficiënter ingezet om de beschikbare capaciteit optimaal te benutten,” zegt Kreulen. “Vroeger vonden wij dat als je een intercontinentale bestemming opende, je dagelijks moest vliegen en op Europa zelfs drie vluchten per dag. Dat hebben wij losgelaten waardoor er veel meer dynamiek in ons netwerk is gekomen. Dat heeft KLM geen windeieren gelegd. Vorig jaar hebben wij 14 nieuwe bestemmingen geopend, dit jaar zitten we met Costa Rica erbij al op nummer 17. Wij kunnen groeien omdat weer winstegevend opereren, dat is onze licence to grow’.”

De Republiek Costa Rica ligt in Centraal-Amerika, met in het noorden Nicaragua en in het zuiden Panama. In het westen en het oosten wordt het respectievelijk begrensd door de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Costa Rica is in politiek opzicht een stabiel land, met zo’n 350.000 inwoners. Het is de ultieme natuurbestemming, met tropische regenwouden, actieve vulkanen, hagelwitte stranden en een exotisch dierenrijk.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…