Home / Luchtvaart / KLM ‘herstart’ netwerk

KLM ‘herstart’ netwerk

KLM ‘herstart’ netwerk

KLM ‘start’ vanaf heden het Europese netwerk ‘langzaam en voorzichtig weer op,’ zo zegt het bedrijf. Er komen acht bestemmingen bij die waren opgeschort. KLM denkt in mei uit te komen op 15 procent van de geplande vluchten van vóór corona.

Wat de reden is voor de ‘uitbreiding’ van het netwerk zegt KLM niet. Onduidelijk blijft zo of de vraag naar tickets weer is gestegen. KLM zegt wel dat ‘een aanzienlijk deel’ van de intercontinentale vluchten vracht betreft, mogelijk geldt dat ook voor Europa.

KLM spreekt over een ‘sterk gereduceerd Europese netwerk’ waar nu ‘mondjesmaat hernieuwde bestemmingen’ bijkomen. De volgende bestemmingen worden vanaf nu, met één dagelijkse vlucht, opnieuw aangevlogen: Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki.

KLM voert de vluchten uit met de kleinste vliegtuigen in de vloot: de Embraers van dochtermaatschappij Cityhopper.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…