Home / Luchtvaart / KLM ‘herstart’ netwerk

KLM ‘herstart’ netwerk

KLM ‘herstart’ netwerk

KLM ‘start’ vanaf heden het Europese netwerk ‘langzaam en voorzichtig weer op,’ zo zegt het bedrijf. Er komen acht bestemmingen bij die waren opgeschort. KLM denkt in mei uit te komen op 15 procent van de geplande vluchten van vóór corona.

Wat de reden is voor de ‘uitbreiding’ van het netwerk zegt KLM niet. Onduidelijk blijft zo of de vraag naar tickets weer is gestegen. KLM zegt wel dat ‘een aanzienlijk deel’ van de intercontinentale vluchten vracht betreft, mogelijk geldt dat ook voor Europa.

KLM spreekt over een ‘sterk gereduceerd Europese netwerk’ waar nu ‘mondjesmaat hernieuwde bestemmingen’ bijkomen. De volgende bestemmingen worden vanaf nu, met één dagelijkse vlucht, opnieuw aangevlogen: Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki.

KLM voert de vluchten uit met de kleinste vliegtuigen in de vloot: de Embraers van dochtermaatschappij Cityhopper.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…