Home / Luchtvaart / KLM groeit meer dan het  gemiddelde van Schiphol

KLM groeit meer dan het  gemiddelde van Schiphol

KLM groeit meer dan het  gemiddelde van Schiphol

Het aantal door KLM vervoerde passagiers is in 2019 gegroeid met 2,7 procent tot 35,1 miljoen. Hiermee zit KLM ruim boven het gemiddelde van één procent waarmee het verkeer op Schiphol vorig jaar toenam.

De flag carrier lijkt minder last te hebben dan andere maatschappijen van het plafond in het aantal vliegbewegingen (500.000) dat sinds 2018 is bereikt op Schiphol. De bezettingsgraad van de vliegtuigen van KLM steeg met 0,3 procentpunt tot 89,4 procent.

Samen met de 9,2 miljoen passagiers van Transavia Nederland komt de KLM groep uit op 44,3 miljoen reizigers in 2019, een record. Transavia groeide in 2019 met 4,4 procent, in aantallen reizigers.

Het aantal passagiers bij partner Air France steeg in 2019 met 2,1 procent naar een totaal van 52,5 miljoen. De vervoerscijfers zeggen niets over de financiële resultaten. De jaarcijfers van moederbedrijf Air France-KLM worden volgende maand in Parijs bekendgemaakt.

De CEO van KLM, Pieter Elbers, zegt in een verklaring: “We bevinden ons vandaag wederom in een sterkere positie dan een jaar geleden. Ons wereldwijde netwerk hebben we ten behoeve van de klant met zes nieuwe bestemmingen kunnen uitbreiden naar een totaal van 171 KLM-bestemmingen vanaf Schiphol.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…