Home / Luchtvaart / KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten.

“Het coronavirus heeft significante impact gehad op ons vliegverkeer naar China en andere bestemmingen in Azië. Het virus heeft waarschijnlijk ook impact op de rest van ons netwerk, nu ook het reisadvies naar Italië is aangepast,” schrijft Swelheim.

Vorige week schatte Air France-KLM de inkomstenderving als gevolg van het virus op 150 miljoen tot 200 miljoen euro. Nu komt KLM ook met concrete stappen op korte termijn om de klappen op te vangen.

Swelheim zegt ‘onmiddellijk’ maatregelen te nemen om de  bedrijfsinkomsten ‘veilig te stellen.’ Hij roept alle KLM-medewerkers op om alle interne kosten te beperken. Zo stelt hij voor zo min mogelijk te reizen en met de collega’s van Air France via videoconferencing of WhatsApp contact te hebben. “Alleen absoluut noodzakelijke uitgaven zijn geoorloofd,” schrijft hij. Er komt een stop op de werving van nieuw personeel, terwijl geplande bouwprojecten zijn uitgesteld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…