Home / Luchtvaart / Meer codeshares tussen KLM en Garuda

Meer codeshares tussen KLM en Garuda

Meer codeshares tussen KLM en Garuda

KLM en Garuda Indonesia breiden deze maand hun codeshare-overeenkomst uit met vijf nieuwe routes. Mede dankzij de samenwerking met KLM verwacht Garuda in 2016 tien procent meer passagiers te vervoeren.

De nieuwe verbindingen die KLM en Garuda delen zijn per 15 januari de KLM-routes vanaf Amsterdam naar Nice, Praag en Wenen. En in Indonesië kunnen passagiers van KLM vanaf 17 januari in Denpasar (Bali) doorreizen met Garuda, onder codeshare, naar Melbourne respectievelijk Perth. KLM en Garuda zijn beide lid van de alliantie SkyTeam.

Garuda doet het intussen uitstekend, heeft CEO Arif Wibobo op een nieuwjaarsbijeenkomst gezegd. De carrier vervoerde in 2015 drie miljoen passagiers meer dan in 2014 en kwam uit op 25 miljoen. Dit jaar verwacht Wibobo opnieuw een stijging van het aantal passagiers van ongeveer tien procent. Garuda ontvangt dit jaar 23 nieuwe vliegtuigen in de vloot, zei Wibobo.

Ook dochtermaatschappij Citilink, een prijsvechter, groeit sterk, met een toename van twee miljoen passagiers in 2015, naar een totaal van elf miljoen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…