Home / Luchtvaart / KLM gaat pakketjes bezorgen voor het mkb

KLM gaat pakketjes bezorgen voor het mkb

KLM gaat pakketjes bezorgen voor het mkb

KLM heeft een bezorgdienst geïntroduceerd voor leden van BlueBiz, haar loyaliteitsprogramma voor het mkb. BlueBiz-leden van Air France-KLM kunnen tegen betaling wereldwijd pakketten tot 30 kilo versturen, waarmee ze Blue Credits verdienen. De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor gratis tickets.

Nadat een boeking is geplaatst, wordt het pakket opgehaald door een koerier en binnen drie tot vijf werkdagen van deur naar deur gebracht. De zending wordt door Air France of KLM naar de dichtstbijzijnde luchthaven gevlogen, waar het per koerier wordt opgehaald en bij de geadresseerde wordt afgeleverd. Een speciale Track & Trace service zorgt ervoor dat klanten volledige ondersteuning en controle krijgen over het verzend- en leveringsproces.

“De business van kleine pakketten, die voornamelijk wordt gedreven door de verkopen via het internet, groeit sterk,” zegt Gert Jan Roelands, vice-president Europa Air France-KLM Cargo. “We zien, wereldwijd, een gemiddelde stijging van 20 procent als het gaat om cross border E-commerce. Met deze innovatie spelen wij in op die ontwikkeling. ”

Shipping Blue is getest bij 3000 mkb-bedrijven in Nederland. Sinds 7 december is de service beschikbaar voor 29.000 BlueBiz-klanten in Nederland en kort daarna voor alle BlueBiz-klanten van Air France-KLM.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…