Home / Luchtvaart / KLM en China Airlines breiden samenwerking uit

KLM en China Airlines breiden samenwerking uit

KLM en China Airlines breiden samenwerking uit

Met ingang van 2017 gaan KLM en China Airlines nauwer samenwerken. De maatschappijen hebben afgesproken dat zij elkaars vluchten tussen Amsterdam en Taipei gezamenlijk gaan verkopen via codeshare en block-space afspraak, waarbij ieder een vast aantal stoelen kan verkopen voor de vluchten op de route Amsterdam-Taipei–Amsterdam van de andere maatschappij, onder eigen vluchtnummer.

Per 9 januari vliegt China Airlines met een nieuwe Airbus A350 vier keer week week non-stop tussen Taipei en Amsterdam: op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt al dagelijks non-stop tussen Amsterdam en Taipei met een Boeing 777, met een eindstop op Manila. Met de nieuwe afspraak kan China Airlines een dagelijks product aanbieden, en KLM 11 vluchten per week tussen Amsterdam en Taipei.

“Via deze uitgebreide samenwerking biedt KLM nu non-stop vluchten naar acht bestemmingen. Met 67 wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en Greater China, in samenwerking met Skyteam partner China Airlines en KLM’s andere partners in mainland China, wordt de gateway-positie van Amsterdam verder versterkt,” zegt KLM president-directeur & CEO Pieter Elbers.

Ook hebben beide maatschappijen afgesproken hun codeshare programma verder uit te breiden. Naast codeshare-vluchten tussen Taipei-Okinawa, Taipei- Fukuoka, en Singapore-Kaohsiung, zullen de Nederlanders vanaf 9 januari codesharen op vluchten tussen Taipei-Busan, Taipei-Kaohsiung, Taipei-Nagoya, Taipei-Shizuoka, Taipei-Miyazaki, en Taipei-Takamatsu.

China Airlines heeft vanaf 9 januari 2017 ook een codeshare op KLM-vluchten op de route Amsterdam-Parijs, Amsterdam-Barcelona en Amsterdam-Madrid naast de bestaande codeshare-vluchten tussen Amsterdam-London en Amsterdam-Manchester.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…

FlixTrain breidt uit in Europa 

FlixTrain breidt uit in Europa 

07/11/2019

FlixTrain wordt mogelijk een concurrent van Thalys op de lijn tussen Parijs en Brussel, met een doorverbinding naar Rotterdam en Amsterdam. In 2021 is de Europese treinmarkt vrij en mogen…

Verkeerstoren Lelystad open

Verkeerstoren Lelystad open

07/11/2019

De verkeerstoren op Lelystad Airport is sinds donderdagmorgen in gebruik, vooruitlopend op de openstelling voor grote vliegtuigen, waarvoor nog geen datum bekend is. Op de site van Lelystad Airport staat…