Home / Luchtvaart / KLM en China Airlines breiden samenwerking uit

KLM en China Airlines breiden samenwerking uit

KLM en China Airlines breiden samenwerking uit

Met ingang van 2017 gaan KLM en China Airlines nauwer samenwerken. De maatschappijen hebben afgesproken dat zij elkaars vluchten tussen Amsterdam en Taipei gezamenlijk gaan verkopen via codeshare en block-space afspraak, waarbij ieder een vast aantal stoelen kan verkopen voor de vluchten op de route Amsterdam-Taipei–Amsterdam van de andere maatschappij, onder eigen vluchtnummer.

Per 9 januari vliegt China Airlines met een nieuwe Airbus A350 vier keer week week non-stop tussen Taipei en Amsterdam: op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt al dagelijks non-stop tussen Amsterdam en Taipei met een Boeing 777, met een eindstop op Manila. Met de nieuwe afspraak kan China Airlines een dagelijks product aanbieden, en KLM 11 vluchten per week tussen Amsterdam en Taipei.

“Via deze uitgebreide samenwerking biedt KLM nu non-stop vluchten naar acht bestemmingen. Met 67 wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en Greater China, in samenwerking met Skyteam partner China Airlines en KLM’s andere partners in mainland China, wordt de gateway-positie van Amsterdam verder versterkt,” zegt KLM president-directeur & CEO Pieter Elbers.

Ook hebben beide maatschappijen afgesproken hun codeshare programma verder uit te breiden. Naast codeshare-vluchten tussen Taipei-Okinawa, Taipei- Fukuoka, en Singapore-Kaohsiung, zullen de Nederlanders vanaf 9 januari codesharen op vluchten tussen Taipei-Busan, Taipei-Kaohsiung, Taipei-Nagoya, Taipei-Shizuoka, Taipei-Miyazaki, en Taipei-Takamatsu.

China Airlines heeft vanaf 9 januari 2017 ook een codeshare op KLM-vluchten op de route Amsterdam-Parijs, Amsterdam-Barcelona en Amsterdam-Madrid naast de bestaande codeshare-vluchten tussen Amsterdam-London en Amsterdam-Manchester.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…