Home / Luchtvaart / KLM en cabinebonden opnieuw om tafel

KLM en cabinebonden opnieuw om tafel

KLM en cabinebonden opnieuw om tafel

Na een pauze van twee weken hervatten KLM en de vakbonden voor het cabinepersoneel donderdag en vrijdag de onderhandelingen over een nieuwe CAO. Dat heeft een woordvoerster van de FNV aan Zakenreis laten weten.

Eind maart sloten de cabinebonden en KLM een tijdelijk akkoord, om de zomerproductie te redden. Voordat het tijdelijke akkoord gesloten werd, zag KLM zich genoodzaakt de openingsvlucht naar Edmonton uit te stellen en een aantal vluchten op diverse bestemmingen te schrappen.

In het tijdelijke akkoord is afgesproken dat de werk- en rusttijdenregeling van het cabinepersoneel tijdelijk wordt aangepast. Daardoor kon het schema alsnog uitgevoerd worden, ondanks het feit dat KLM minder personeel heeft ingezet voor de zomer. KLM wil dat de productiviteit van het personeel omhoog gaat.
Hoe de tijdelijke handreiking van de cabinebonden precies uitpakt voor de lange termijn, is de komende dagen een van de onderwerpen van gesprek.

De vakbonden voor het grondpersoneel bereikten op 10 april een onderhandelingsakkoord met KLM over hun CAO. In het onderhandelingsakkoord is wel de voorwaarde opgenomen dat KLM een definitief akkoord moet kunnen sluiten met alle vakbonden, dus ook die voor het cabine- en vliegend personeel.

Het is niet bekend wanneer de onderhandelingen tussen KLM en de VNV worden voortgezet.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…