Home / Luchtvaart / AF-KLM breidt capaciteit zomerdienstregeling uit

AF-KLM breidt capaciteit zomerdienstregeling uit

AF-KLM breidt capaciteit zomerdienstregeling uit

KLM plant deze zomer een ruimere capaciteit in. Op Europavluchten neemt de capaciteit met 5,4 procent toe en op intercontinentale vluchten komen 3,7 procent meer plaatsen beschikbaar in vergelijking met het zomerseizoen van 2016. De totale stijging bedraagt voor KLM 4 procent en voor de gehele Air France-KLM groep 2,9 procent.

Ook het aantal bestemmingen neemt toe ten opzichte van de zomer van 2016. De zestien nieuwe bestemmingen zijn allen al reeds aangekondigd (Minneapolis, Freetown, Monrovia en Cartagena op de lange afstand en Gdansk, Graz, Split, Malaga, Porto, Cagliari, Catania, Milaan-Malpensa op de middellange afstand) Teheran, Windhoek, Dublin en Londen City zijn al gedebuteerd in de winterdienstregeling maar zijn nieuw in de zomerdienstregeling.

Versneld nieuwe bestemmingen inzetten
“Deze nieuwe bestemmingen bieden onze passagiers nog meer reismogelijkheden. Onze strategie om versneld nieuwe bestemmingen in te zetten heeft KLM de laatste jaren succesvol geïmplementeerd,” zegt Pieter Elbers, CEO van KLM.  In totaal voegt de gehele groep (KLM, Air France en Transavia) 53 nieuwe routes toe. Jean-Marc Janaillac, CEO van Air France-KLM zegt daarover: “Voor dit zomerseizoen worden alle krachten van de groep gemobiliseerd om te kunnen profiteren van de groei van de mondiale markt voor luchtvervoer. Met 53 nieuwe routes, een record voor de groep, herneemt Air France-KLM het offensief in de markt.”

Air France zet in vergelijking met KLM minder nieuwe routes in de markt. Acht nieuwe bestemmingen vanaf Parijs Charles de Gaulle (Accra in Ghana, Cancun in Mexico en Kaapstad in Zuid-Afrika, Agadir en Marrakech in Marokko, Milaan Malpensa in Italië, Palma de Mallorca in Spanje en het Portugese Porto). Air France’s regionale vervoerder Hop! voegt tien nieuwe bestemmingen aan het netwerk toe vanaf Franse regionale vliegvelden.

Transavia
De groep kondigt ook uitbreiding aan voor het netwerk van Transavia. Vanuit Nederland worden zestien nieuwe bestemmingen aan de zomerdienstregeling toegevoegd: Almeria (Spanje), Belgrado (Servië), Helsinki (Finland), Katowice (Polen), Ljubljana (Slovenië), München (Duitsland), Reus (Spanje), Sofia (Bulgarije), Tirana (Albanië) en Zurich (Zwitserland). Vanaf Rotterdam vijf nieuwe steden: Bergerac (Frankrijk), Pisa (Italië), Pula (Kroatië), Valencia (Spanje) and Venetië (Italië). Vanaf Eindhoven worden vluchten naar Stockholm (Zweden) aan de dienstregeling toegevoegd. In Frankrijk is de uitbreiding van Transavia minder omvangrijk. Drie nieuwe vluchten worden toegevoegd aan de basis Parijs Orly: Palma de Mallorca (Spanje), Tanger (Marokko) and Tivat (Montenegro). in totaal neemt de capaciteit van Transavia toe met 10,2 procent.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…