Home / Luchtvaart / KLM: biovluchten naar New York

KLM: biovluchten naar New York

KLM: biovluchten naar New York

KLM gaat vandaag van start met vluchten van Schiphol naar New York JFK die worden uitgevoerd op een mengsel van 20 à 25 procent biobrandstof en 80 à 75 procent gewone kerosine. Er wordt een Boeing 777 ingezet.

Volgens KLM’s managing director Camiel Eurlings is het de bedoeling dat de biovluchten blijvend onderdeel van de bedrijfsvoering worden. “We hebben tot nu toe testperiodes gehanteerd, maar willen dat de biovluchten gewoon door blijven gaan, het liefst natuurlijk op grotere schaal. We hopen later dit jaar een soortgelijk initiatief binnen Europa op de kunnen zetten. Biofuel is here to stay.

Het project wordt in samenwerking met Schiphol Group, Delta Air Lines en de Port Authority of New York & New Jersey gerealiseerd. Het gaat om één vlucht per week gedurende een periode van een half jaar. Voor de periode daarna sluit KLM dan opnieuw of nieuwe partnerschappen af, zodat de biovluchten kunnen worden gecontinueerd.

Meer over het biofuel project van KLM en partners leest u in de komende Zakenreis. Nog geen lid? Kijk hier.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….