Home / Luchtvaart / KLM biedt enkele reis aan voor repatriëring passagiers

KLM biedt enkele reis aan voor repatriëring passagiers

KLM biedt enkele reis aan voor repatriëring passagiers

KLM heeft een enkele-reis-ticket geïntroduceerd, waarvan het tarief lager ligt dan gebruikelijk. De airline zegt zo de repatriëring te willen bevorderen van mensen die vanuit diverse landen huiswaarts willen keren.

“Wereldwijd wordt door veel landen het reizen per passagiersvliegtuig beperkt,” zegt KLM. “Als een land passagiers de toegang verbiedt, maar wel vluchten toestaat, zal KLM de komende dagen nog zoveel mogelijk vliegen conform schema om passagiers naar huis terug te brengen. Vanaf volgende week wordt het intercontinentale netwerk afgebouwd.”

KLM zegt dat wie een boeking heeft en eerder naar huis wil de reisdatum kosteloos kan wijzigen via de site of de app, ‘onder voorbehoud van beschikbaarheid.’

Net als alle andere netwerk-carriers hanteert KLM in normale tijden tarieven op basis van een retourvlucht. Een enkele reis is vaak duurder dan een retour. Met de nu heersende corona pandemie is er geen sprake meer van normale tijden en KLM laat dit ticketbeleid varen.

“Reizigers zonder KLM-boeking die naar huis willen, kunnen gebruikmaken van speciale enkele reis-tarieven,” zegt de airline. “Deze tarieven zijn beschikbaar voor zowel reizigers met de Nederlandse of Europese nationaliteit als personen die buiten Europa wonen en willen terugkeren.”

Onduidelijk is nog hoe het beleid van verzekeraars is. Passagiers met een reisverzekering zouden recht moeten hebben op een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de gemaakte kosten.

Het netwerk van KLM kromp de afgelopen twee weken al danig in. “Reizigers die zich bevinden op een bestemming waar KLM niet meer op mag vliegen, wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun ambassade of consulaat.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…