Home / Luchtvaart / Kit zonder plastic bij Delta

Kit zonder plastic bij Delta

Kit zonder plastic bij Delta

Delta Air Lines introduceert deze maand amenity kits zonder extra plastic wikkels. Op jaarbasis scheelt dit veertien ton aan plastic afval, zegt de Amerikaanse carrier.

De partner van Air France en KLM zegt dat ook de inhoud van de amenity kit – de toilettasjes aan boord – duurzamer wordt door het gebruik van bamboe tandenborstels. Verder is de toilettas in Delta One (business class) geschikt om een tablet in op te bergen; de airline rekent op hergebruik van het product.

Naast de producten van het merk Tumi vinden passagiers voortaan ook cosmetica van Le Labo in de kit. Dit label maakt handmatig blends, naar persoonlijke voorkeur.

Delta verbetert verder de amenity kits in de drie andere reisklassen: Premium Select, Delta Comfort+ (economy comfort) en Main Cabin (economy class), met een ‘vernieuwde look & feel’ en items met ‘doordachte ontwerpverbeteringen.’ De buitenkant van de kits kit is zorgvuldig samengesteld. Zo zijn de verpakkingen van de kits in economy en economy comfort voorzien van foto’s van klanten over de hele wereld.

Delta heeft een ‘miljardeninvestering’ lopen om de vluchtervaring van reizigers te verbeteren. Producten die nog in de pijplijn zitten onder meer vernieuwde oordoppen en headsets.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Self service info op Schiphol

Self service info op Schiphol

14/06/2019

Schiphol heeft selfservice informatiepunten geplaatst, verspreid over verscheidene locaties in de terminal. Hier kunnen reizigers onder meer vluchtgegevens opzoeken, plattegronden raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Schiphol heeft de…

BCD lanceert hoteldivisie  

BCD lanceert hoteldivisie  

14/06/2019

BCD Travel heeft een wereldwijde hoteldivisie gelanceerd om ‘in te spelen op de veranderende dynamiek in de zakenreisbranche,’ zegt het bedrijf. Onder de naam Stay by BCD Travel wil de…

Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

09/06/2019

Air France vervangt alle wegwerp-plastic aan boord door duurzaam materiaal. De airline zegt na een aantal geslaagde proeven adieu tegen plastic borden, bestek en roerstaafjes. Ze wil eind dit jaar…

Nieuwe CEO South African

Nieuwe CEO South African

09/06/2019

South African Airways (SAA) heeft weer een nieuwe CEO benoemd, de elfde in tien jaar tijd. Zukisa Ramasia neemt de post tijdelijk op zich, na het vertrek van Vuyani Jarana,…