Home / Luchtvaart / Kamer wil minimumticketprijs

Kamer wil minimumticketprijs

Kamer wil minimumticketprijs

In de Tweede Kamer bestaat een meerderheid voor het vastleggen van een minimumprijs voor vliegtickets. Drie van de vier regeringspartijen: CDA, D66 en ChristenUnie steunen een voorstel daartoe.

Het plan is afkomstig van D66 en de CU. In de Kamer kregen ze dinsdag een nipte meerderheid, met steun van de linkse oppositiepartijen. De VVD, de grootste regeringspartij, is tegen en dat geldt ook voor de rechtse oppositiepartijen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) moet nu op verzoek van de Kamer onderzoeken of vliegtickets inderdaad een minimumprijs kunnen krijgen. D66 en de CU hebben een bodemtarief van 34 euro voorgesteld. In Oostenrijk bestaat al een minimumprijs van 40 euro.

De Kamerleden Jan Paternotte (D66) en Eppo Bruins (ChristenUnie) zeggen dumpprijzen te vrezen als de vliegmarkt zich zal herstellen van de corona-crisis. De run op tickets zou extra schade opleveren voor het milieu.

Of er na de corona pandemie, waarvan het einde overigens nog niet in zicht is, inderdaad een prijzenslag zal komen is helemaal de vraag. Airlines willen aan de ene kant weer zoveel mogelijk passagiers aan boord krijgen, maar aan de andere kant ook weer winst maken. Dat laatste zal met afbraakprijzen niet lukken.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….