Home / Luchtvaart / JV van United en Air NZ

JV van United en Air NZ

JV van United en Air NZ

United Airlines en Air New Zealand hebben een joint venture afgesloten, waarbij inkomsten op routes tussen de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland worden gedeeld evenals sales en marketing.

De samenwerking geldt ook voor andere verbindingen in beider netwerken. De overeenkomst begint vanaf 1 juli als United een nieuwe directe vlucht begint tussen San Francisco en Auckland, de grootste stad in Nieuw-Zeeland.

United Airlines gaat intussen door een moeilijke periode aan de top. Oscar Munoz trad vijf maanden geleden aan als nieuwe CEO, maar kreeg binnen een paar weken een zware hartaanval. De conditie van Munoz (57) was zo slecht dat een harttransplantatie, in januari, de enige oplossing was. Munoz voelt zich zo goed met zijn nieuwe hart dat hij deze week weer aan het werk ging.

De andere bestuurders van United namen de afgelopen maanden Munoz’ taken waar, maar zeiden dat de CEO bij alle belangrijke beslissingen werd betrokken. Behalve het persoonlijke drama was de hartkwaal van Munoz ook pijnlijk voor United omdat zijn voorganger Jeff Smisek moest aftreden wegens een fraudeonderzoek. De airline wilde juist duidelijk maken een nieuwe sterke leider te hebben en dat was – fysiek althans – voorshands niet zo. Nu Munoz volledig hersteld lijkt te zijn, maakt United van de topman met een nieuw hart een soort uithangbord.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…