Home / Luchtvaart / JV van United en Air NZ

JV van United en Air NZ

JV van United en Air NZ

United Airlines en Air New Zealand hebben een joint venture afgesloten, waarbij inkomsten op routes tussen de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland worden gedeeld evenals sales en marketing.

De samenwerking geldt ook voor andere verbindingen in beider netwerken. De overeenkomst begint vanaf 1 juli als United een nieuwe directe vlucht begint tussen San Francisco en Auckland, de grootste stad in Nieuw-Zeeland.

United Airlines gaat intussen door een moeilijke periode aan de top. Oscar Munoz trad vijf maanden geleden aan als nieuwe CEO, maar kreeg binnen een paar weken een zware hartaanval. De conditie van Munoz (57) was zo slecht dat een harttransplantatie, in januari, de enige oplossing was. Munoz voelt zich zo goed met zijn nieuwe hart dat hij deze week weer aan het werk ging.

De andere bestuurders van United namen de afgelopen maanden Munoz’ taken waar, maar zeiden dat de CEO bij alle belangrijke beslissingen werd betrokken. Behalve het persoonlijke drama was de hartkwaal van Munoz ook pijnlijk voor United omdat zijn voorganger Jeff Smisek moest aftreden wegens een fraudeonderzoek. De airline wilde juist duidelijk maken een nieuwe sterke leider te hebben en dat was – fysiek althans – voorshands niet zo. Nu Munoz volledig hersteld lijkt te zijn, maakt United van de topman met een nieuw hart een soort uithangbord.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…