Home / Luchtvaart / Jet Airways wellicht eerste kwartaal 2016 naar Amsterdam

Jet Airways wellicht eerste kwartaal 2016 naar Amsterdam

Jet Airways wellicht eerste kwartaal 2016 naar Amsterdam

De Indiase maatschappij Jet Airways start wellicht begin volgend jaar met dagelijkse vluchten tussen Schiphol en haar thuisbasis Mumbai (Bombay). Jet Airways heeft drie slots per dag aangevraagd en deze ook toegewezen gekregen van de slotcoördinator. Hoewel het niet de eerste keer is dat Jet Airways slots op Schiphol heeft aangevraagd en gekregen, is de kans nu groter dan ooit dat de maatschappij ook daadwerkelijk gaat vliegen.

“Er is nog geen definitieve beslissing genomen,” zegt Hans Wijnveldt, sales manager van Jet Airways in Nederland. “Er is al een aantal keren eerder sprake geweest van non-stop vluchten tussen Amsterdam en Mumbai. Of het nu daadwerkelijk gaat gebeuren, is afhankelijk van verschillende zaken. Wel denk ik dat wij dichterbij zijn dan ooit. Als het doorgaat, zal het een dagelijkse vlucht zijn met als aanvangsdatum januari, februari of maart 2016.”

Jet Airways heeft – vooralsnog – haar Europese hub op Brussels Airport. Sinds Etihad, de Golfcarrier uit Abu Dhabi, in 2013 een belang van 24 procent in Jet Airways heeft, zijn er speculaties over het verplaatsen van het Europese knooppunt van Jet Airways van Brussel naar Amsterdam. Etihad is een strategische partner van KLM, hoewel het nooit tot de beoogde joint venture is gekomen.

KLM’s partner Delta Air Lines is eerder dit jaar gestopt met vluchten naar Mumbai. Vanaf Schiphol is er nu nog alleen een dagelijkse vlucht van KLM tussen Amsterdam en Delhi.

Jos Nijhuis, president-directeur Schiphol, liet begin dit jaar al weten dat Schiphol beter moet worden verbonden met India. Bij de presentatie van de jaarcijfers zei hij: “De economieën van China en India groeien en daar moeten wij op inspelen. Schiphol moet voor Chinese reizigers de gateway to Europe zijn – daar gaan we voor knokken. Met het aantal bestemmingen in Groot-China zit het wel goed. Maar er zijn ook verbindingen met Indiase miljoenensteden zoals Hyderabad en Bangalore nodig. De markt ligt er, vandaar mijn oproep aan de airlines om die witte plek in ons netwerk in te vullen.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…