Home / Luchtvaart / Jet Airways wellicht eerste kwartaal 2016 naar Amsterdam

Jet Airways wellicht eerste kwartaal 2016 naar Amsterdam

Jet Airways wellicht eerste kwartaal 2016 naar Amsterdam

De Indiase maatschappij Jet Airways start wellicht begin volgend jaar met dagelijkse vluchten tussen Schiphol en haar thuisbasis Mumbai (Bombay). Jet Airways heeft drie slots per dag aangevraagd en deze ook toegewezen gekregen van de slotcoördinator. Hoewel het niet de eerste keer is dat Jet Airways slots op Schiphol heeft aangevraagd en gekregen, is de kans nu groter dan ooit dat de maatschappij ook daadwerkelijk gaat vliegen.

“Er is nog geen definitieve beslissing genomen,” zegt Hans Wijnveldt, sales manager van Jet Airways in Nederland. “Er is al een aantal keren eerder sprake geweest van non-stop vluchten tussen Amsterdam en Mumbai. Of het nu daadwerkelijk gaat gebeuren, is afhankelijk van verschillende zaken. Wel denk ik dat wij dichterbij zijn dan ooit. Als het doorgaat, zal het een dagelijkse vlucht zijn met als aanvangsdatum januari, februari of maart 2016.”

Jet Airways heeft – vooralsnog – haar Europese hub op Brussels Airport. Sinds Etihad, de Golfcarrier uit Abu Dhabi, in 2013 een belang van 24 procent in Jet Airways heeft, zijn er speculaties over het verplaatsen van het Europese knooppunt van Jet Airways van Brussel naar Amsterdam. Etihad is een strategische partner van KLM, hoewel het nooit tot de beoogde joint venture is gekomen.

KLM’s partner Delta Air Lines is eerder dit jaar gestopt met vluchten naar Mumbai. Vanaf Schiphol is er nu nog alleen een dagelijkse vlucht van KLM tussen Amsterdam en Delhi.

Jos Nijhuis, president-directeur Schiphol, liet begin dit jaar al weten dat Schiphol beter moet worden verbonden met India. Bij de presentatie van de jaarcijfers zei hij: “De economieën van China en India groeien en daar moeten wij op inspelen. Schiphol moet voor Chinese reizigers de gateway to Europe zijn – daar gaan we voor knokken. Met het aantal bestemmingen in Groot-China zit het wel goed. Maar er zijn ook verbindingen met Indiase miljoenensteden zoals Hyderabad en Bangalore nodig. De markt ligt er, vandaar mijn oproep aan de airlines om die witte plek in ons netwerk in te vullen.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…