Home / Luchtvaart / Japanse stoelen voor KLM

Japanse stoelen voor KLM

Japanse stoelen voor KLM

De Japanse fabrikant van vliegtuiginterieurs, Jamco, levert de nieuwe stoelen voor de World Business Class van de acht Boeing 787-10 Dreamliner vliegtuigen die KLM vanaf volgend jaar verwacht. KLM is de eerste klant voor deze nieuwe ‘Venture’ business class-stoelen.

De nieuwe generatie stoelen is lichter, waardoor brandstof wordt bespaard, zegt KLM. Daarnaast zorgt de visgraatopstelling van de nieuwe Venture-stoelen voor effectiever gebruik van de beschikbare ruimte.

KLM is tevens de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die met de nieuwe Boeing 787-10 gaat vliegen. Het eerste vliegtuig wordt in juni 2019 geleverd. De 787-10 Dreamliner is een verlengde versie van de Boeing 787-9 die al in bedrijf is bij KLM.

Do not disturb
KLM zegt ‘ continu’ bezig te zijn ‘de klantervaring te verbeteren.’ De nieuwe stoelen hebben meer persoonlijke ruimte, zijn full flat stoelen en hebben een 18,5 inch entertainmentscherm. Een nieuwe feature is de do not disturb-button op de armleuning. Deze kan de passagier zelf naar wens aanzetten als zij rust wil. De middenstoelen bevatten een verschuifbaar privacyscherm.

De business class in de Boeing 781-10 van KLM heeft 38 stoelen, die allemaal direct toegang geven tot het gangpad. Het design van de stoelen heeft de KLM branding, die ontworpen is in samenwerking met Hella Jongerius.

De Jamco Group is een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in de vliegtuigindustrie. De business divisies van het bedrijf bestaan uit vliegtuiginterieur, vliegtuigonderdelen, vliegtuigonderhoud en de productie van vliegtuigstoelen.

De onderneming bestaat sinds 1955 en is een vaste leverancier aan Boeing en Airbus. KLM neemt ook de galleys op de long-haul vloot af van Jamco.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…