Home / Luchtvaart / Japanse stoelen voor KLM

Japanse stoelen voor KLM

Japanse stoelen voor KLM

De Japanse fabrikant van vliegtuiginterieurs, Jamco, levert de nieuwe stoelen voor de World Business Class van de acht Boeing 787-10 Dreamliner vliegtuigen die KLM vanaf volgend jaar verwacht. KLM is de eerste klant voor deze nieuwe ‘Venture’ business class-stoelen.

De nieuwe generatie stoelen is lichter, waardoor brandstof wordt bespaard, zegt KLM. Daarnaast zorgt de visgraatopstelling van de nieuwe Venture-stoelen voor effectiever gebruik van de beschikbare ruimte.

KLM is tevens de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die met de nieuwe Boeing 787-10 gaat vliegen. Het eerste vliegtuig wordt in juni 2019 geleverd. De 787-10 Dreamliner is een verlengde versie van de Boeing 787-9 die al in bedrijf is bij KLM.

Do not disturb
KLM zegt ‘ continu’ bezig te zijn ‘de klantervaring te verbeteren.’ De nieuwe stoelen hebben meer persoonlijke ruimte, zijn full flat stoelen en hebben een 18,5 inch entertainmentscherm. Een nieuwe feature is de do not disturb-button op de armleuning. Deze kan de passagier zelf naar wens aanzetten als zij rust wil. De middenstoelen bevatten een verschuifbaar privacyscherm.

De business class in de Boeing 781-10 van KLM heeft 38 stoelen, die allemaal direct toegang geven tot het gangpad. Het design van de stoelen heeft de KLM branding, die ontworpen is in samenwerking met Hella Jongerius.

De Jamco Group is een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in de vliegtuigindustrie. De business divisies van het bedrijf bestaan uit vliegtuiginterieur, vliegtuigonderdelen, vliegtuigonderhoud en de productie van vliegtuigstoelen.

De onderneming bestaat sinds 1955 en is een vaste leverancier aan Boeing en Airbus. KLM neemt ook de galleys op de long-haul vloot af van Jamco.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Garuda schrapt Boeing MAX

Garuda schrapt Boeing MAX

22/03/2019

Garuda Indonesia schrapt een order voor 49 Boeing 737 MAX 8’s. De carrier heeft geen vertrouwen meer in het product, na twee crashes van MAX-vliegtuigen van andere airlines, waarbij recentelijk…

EasyJet zegt ciao Alitalia

EasyJet zegt ciao Alitalia

20/03/2019

EasyJet heeft zich deze week onverwachts teruggetrokken uit het consortium van drie partijen die bezig waren Alitalia over te nemen. De toekomst van de Italiaanse carrier is hiermee weer onzeker…