Home / Luchtvaart / JAL verslaat KLM op tijd

JAL verslaat KLM op tijd

JAL verslaat KLM op tijd

Japan Airlines (JAL) was het afgelopen jaar de meest punctuele grote internationale luchtvaartmaatschappij en liet daarmee onder andere KLM achter zich. Volgens FlightStats, dat voor de zevende keer op basis van haar statistieken een winnaar bekendmaakte, kwam bijna 90 procent van de vluchten van JAL op tijd.

Bij KLM was dat bijna 88 procent. De rest van de top-10 bestaat uit: Iberia, ANA, Austrian, SAS, TAM Linhas Aereas, Qantas, Lufthansa en AVIANCA. FlightStats analyseert de on-time performance van de grootste airlines in de wereld, gebaseerd op available seat miles. De airlines die meegenomen worden in de analyse moeten meer dan duizend reguliere vluchten onderhouden naar drie of meer geografische regio’s. Uiteindelijk zijn de gegevens van 36 airlines meegenomen.

Bij de luchtvaartallianties kwam oneworld, waar JAL lid van is, als beste uit de bus. Bij de allianties wordt gekeken naar de prestaties van alle airlines binnen een van de drie samenwerkingsverbanden.

Gekeken naar de verschillende regio’s, was Alaska Airlines (85 procent) het vaakst op tijd bij de Noord-Amerikaanse maatschappijen, in Europa was dat Iberia (89 procent), in de Aziatische regio was het uiteraard JAL. Voor het Midden-Oosten en Afrika ging Qatar Airways (86 procent) met de eerste plaats aan de haal.

Voor Latijns-Amerika worden andere criteria gehanteerd, waardoor Copa Airlines met 91 procent van de vluchten die op tijd vertrokken en aankwamen weliswaar won, maar die telt niet mee op de wereldwijde ranking. Hetzelfde geldt voor de low-costcarriers, die FlightStats in 2015 voor het eerst meenam. In deze categorie ging de strijd tussen 29 maatschappijen; Iberia Express (94 procent) won.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…