Home / Luchtvaart / Inreisverbod uit India

Inreisverbod uit India

Inreisverbod uit India

Vanaf maandag 18.00 uur geldt een inreisverbod voor passagiers vanuit India naar Nederland, vanwege ‘onzekerheid’ over corona-mutaties. De maatregel geldt in elk geval tot 1 mei. KLM zegt zich aan de regeling te zullen houden.

India is momenteel een van de zwaarst door corona getroffen landen en de autoriteiten in het land lijken de grip op de situatie kwijt te zijn. De Nederlandse regering legt daarom een inreisverbod op. “Er is onzekerheid over de Indiase mutaties en het kabinet wil voorkomen dat Nederland voor passagiers uit India een voorkeursoptie wordt voor inreizen naar de Europese Unie,” schrijft de Rijksoverheid. Het besluit volgt mede op basis van een spoedadvies van het RIVM.

KLM zegt in een reactie zich aan de maatregel te zullen houden en vervoert alleen passagiers die tot de ‘uitzonderingscategorieën’ behoren, zoals medisch personeel en zeevarenden. Ook vrachtvervoer blijft doorgaan. KLM heeft momenteel zeven passagiersvluchten per week van en naar India: drie keer op Mumbai en vier keer op Delhi. Er is één wekelijkse vrachtvlucht van en naar Mumbai.

Overigens geldt voor alle bestemmingen, waar ook ter wereld nog steeds een negatief reisadvies, voorlopig tot 15 mei. Alleen strikt noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Mogelijk komt de regering binnenkort wel met een versoepeling.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…