Home / Luchtvaart / IenM doet mee aan Corporate BioFuel Programma KLM

IenM doet mee aan Corporate BioFuel Programma KLM

IenM doet mee aan Corporate BioFuel Programma KLM

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) is vandaag als eerste Rijksoverheidsinstantie toegetreden tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Staatssecretaris Sharon Dijksma maakte dit bekend op de Nationale Klimaattop in Rotterdam.

Door deelname aan het programma laat IenM zijn ambtenaren gedeeltelijk met bio-kerosine vliegen. Het ministerie vermindert door deelname aan het programma zo de CO2-emissies van haar vliegreizen met ongeveer 50 procent. “Duurzame biobrandstof levert een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de luchtvaart,” zegt KLM in een verklaring.

Wanneer bio-kerosine op grote schaal voorhanden is en gebruikt wordt, kan het de CO2-uitstoot tot 80 procent verminderen. KLM zegt ervan overtuigd te zijn dat biobrandstof voor de korte en middellange termijn belangrijk is voor de realisatie van de CO2-reductiedoelstellingen voor de luchtvaart.

“We hopen dat deelname van het ministerie aan dit programma het signaal afgeeft aan andere partijen dat het gebruik van biobrandstof daadwerkelijk bijdraagt aan de verduurzaming van luchtvaart. Dit helpt hopelijk ook om in Nederland de productie van biobrandstof voor de luchtvaart van de grond te krijgen,” aldus Pieter Elbers, de president-directeur van KLM.

Het KLM Corporate BioFuel Programma (CBP) stelt bedrijven en instellingen in staat om een deel van hun vliegreizen te laten uitvoeren met duurzame biobrandstof. Deelnemers betalen een toeslag die het verschil in prijs tussen biobrandstof en traditionele kerosine overbrugt. Deze toeslag wordt gebruikt voor de aankoop van duurzame biobrandstof.

“Samen met de partners van het CBP stimuleert KLM de ontwikkeling van een markt van duurzame biobrandstoffen zodat er continue productie op gang komt en de prijs voor biobrandstoffen op een aanvaardbaar marktniveau komt te liggen,” zegt de airline. “Er wordt alleen biobrandstof ingekocht die gemaakt is van grondstoffen die geen negatieve impact hebben op de biodiversiteit en/of voedselproductie.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer uitstel Lelystad Airport

Weer uitstel Lelystad Airport

25/01/2021

De opening van Lelystad Airport vindt waarschijnlijk later plaats dan in november dit jaar, zoals eerder gepland. De Tweede Kamer heeft het dossier maandag “controversieel” verklaard, nu de regering demissionair…

Europese luchttaxi op komst

Europese luchttaxi op komst

22/01/2021

Een Europees programma rond drones wil vanaf volgend jaar proeven doen met vliegende taxi’s, zonder piloot. Nederland is betrokken bij het project, dat “een veilige integratie van drones in een…

Sneltest UK ook op Eurostar

Sneltest UK ook op Eurostar

22/01/2021

Reizigers die vanaf zaterdag per Eurostar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland willen, moeten voordat ze op de trein stappen een sneltest ondergaan. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van…

Minister negeert bede KLM

Minister negeert bede KLM

21/01/2021

Voor KLM-crew wordt vooralsnog geen uitzondering gemaakt bij de verplichte sneltest die vanaf 23 januari ingaat. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag gezegd in de Tweede…