Home / Luchtvaart / Iberia introduceert MyBagTag-service

Iberia introduceert MyBagTag-service

Iberia introduceert MyBagTag-service

Iberia-passagiers kunnen voortaan zelf hun bagagelabel downloaden en printen vanaf de website van de Spaanse carrier.

De nieuwe dienst heet MyBagTag en volgens Iberia is zij de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die dit online mogelijk maakt. Er zijn al wel maatschappijen die selfservice bagage inchecken aanbieden op de luchthaven van vertrek. KLM doet dit bijvoorbeeld op Schiphol.

Reizigers die online inchecken bij www.iberia.com kunnen aangeven hoeveel stuks bagage zij willen inchecken. Vervolgens kunnen zij zelf het bagagelabel downloaden, printen en aan de koffers hangen. Hiervoor verstrekt Iberia herbruikbare plastic enveloppes, die op elke Spaanse luchthaven kunnen worden opgehaald. De ingecheckte bagage kan op de luchthaven worden afgegeven bij de speciale afgiftepunten.

Voorlopig is de MyBagTag-service beschikbaar op binnenlandse (Spaanse) point-to-point vluchten met Iberia, Iberia Express en Air Nostrum. De bedoeling is dat de dienst later zal worden uitgebreid met Europese en intercontinentale bestemmingen. Uiteindelijk zal het ook mogelijk worden om zelf bagage te labelen voor transfervluchten, aldus Iberia.

Iberia heeft het systeem de afgelopen maanden getest in Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Barcelona en Alicante. De labels waren in 100 procent van de gevallen goed leesbaar, ongeacht welke printer, papier of inktkleur werd gebruikt.

MyBagTag is onderdeel van Iberia’s Agora-project, dat bedoeld is om de punctualiteit, efficiëntie en kwaliteit van de klantbeleving op luchthavens te verbeteren.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….