Home / Luchtvaart / IATA wil grensoverschrijding eenvoudiger maken

IATA wil grensoverschrijding eenvoudiger maken

IATA wil grensoverschrijding eenvoudiger maken

Het aantal passagiers bij airlines zal de komende twintig jaar volgens schattingen verdubbelen naar acht miljard per twaalf maanden. IATA heeft regeringen daarom opgeroepen grensrestricties tot een minimum te beperken om zodoende de grote toestroom te kunnen verwerken.

“De komende groei is excellent nieuws voor de wereldeconomie. Air connectivity is een katalysator voor het creëren van werkgelegenheid en GDP groei,” zei Alexandre de Juniac, de directeur-generaal van IATA in Sydney. “Maar dit krijgt niet de sociale en economische voordelen worden niet maximaal uitgebuit als barrières om te reizen blijven bestaan en de processen niet worden gestroomlijnd.”

De belangrijkste huidige beperkingen zijn de visumplicht en andere bureaucratische maatregelen in sommige landen, zegt IATA, die een Open Borders Strategy heeft, een programma dat regeringen kan helpen om ‘inefficiënties’ weg te nemen, zonder de ‘integriteit van nationale grenzen’ in gevaar te brengen.

Volgens onderzoek van de Verenigde Naties en de World Travel and Tourism Council (WTTC) op de impact van visumversoepeling op het reisgedrag wijst uit dat dit alleen al in de Asia-Pacific regio een positief effect van 89 miljard dollar per jaar zal hebben.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…