Home / Luchtvaart / IATA wil 200 miljard dollar aan noodhulp voor de branche

IATA wil 200 miljard dollar aan noodhulp voor de branche

IATA wil 200 miljard dollar aan noodhulp voor de branche

IATA heeft regeringen wereldwijd opgeroepen de luchtvaart te steunen. De brancheorganisatie van airlines schat dat er tot 200 miljard dollar nodig is voor de sector om de coronacrisis te overleven.

Alexandre de Juniac, de CEO van IATA, maant overheden snel met een pakket aan maatregelen te komen. “Als we een sterke airline-sector willen behouden die straks in staat is weer te herstellen, moeten regeringen sterk en snel reageren.”

IATA schat in dat de industrie wereldwijd 150 tot 200 miljard dollar nodig heeft, onder meer in de vorm van subsidies en zachte leningen. Volgens IATA komen veel airlines op korte termijn in liquiditeitsproblemen. Terwijl de vaste kosten (lonen, huur van vliegtuig, havengelden et cetera) gewoon doorlopen, komen er bij de meeste carriers vrijwel geen inkomsten meer binnen.

IATA schatte begin deze maand nog een terugval in het aantal passagiers in maart en april 2020 met 16 procent, wereldwijd. De organisatie noemt nu geen getal meer, maar zegt alleen dat het ‘aanzienlijk hoger’ zal liggen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…