Home / Luchtvaart / IATA voorziet minder groei lange termijn

IATA voorziet minder groei lange termijn

IATA voorziet minder groei lange termijn

IATA denkt dat de passagiersgroei tot 2034 minder groot zal zijn dan eerder voorspeld. Evengoed zal het aantal passagiers in 2034 zijn verdubbeld ten opzichte van dit jaar, zo zegt de brancheorganisatie in haar forecast. Voor dit jaar gaat IATA uit van 3,5 miljard passagiers.

IATA gaat er nu van uit dat er in 2034 zeven miljard mensen het vliegtuig pakken, met een jaarlijks gemiddeld groeipercentage van 3,8 procent, waar zij eerder uitging van 7,4 miljard passagiers bij een jaarlijks groeitempo van 4,1 procent. De neerwaartse bijstelling wordt gevoed door de economische ontwikkelingen dit jaar, in het bijzonder de afvlakkende groei in China.

Bij de markten waarin IATA de meeste groei voorziet in passagiersaantallen staat China wel nog steeds bovenaan, met een verwachte groei tot 2034 met 758 miljoen ‘nieuwe’ passagiers tot 1,196 miljard. In de VS zal het aantal over dezelfde periode naar verwachting groeien met 523 miljoen tot 1,156. India, Indonesië en Brazilië complementeren de top-vijf, met toenames van respectievelijk 275 miljoen, 132 miljoen en 104 miljoen passagiers.

Relatief gezien is Afrika goed voor zeven van de tien grootste groeimarkten, met landen als Malawi, Rwanda, Sierra Leone en Oeganda. Gekeken naar routes laten Azië, Zuid-Amerika en Afrikaanse bestemmingen de grootste groei zien.

“Economische en politieke ontwikkelingen in het afgelopen jaar hebben impact gehad op een aantal fundamenten voor groei. Als gevolg daarvan verwachten we ongeveer 400 miljoen passagiers minder in 2034 dan rond dezelfde tijd vorig jaar. De impact van 400 miljoen minder passagiers is significant,” waarschuwt IATA.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…