Home / Luchtvaart / IATA: verdubbeling passagiers luchtvaart komende twintig jaar

IATA: verdubbeling passagiers luchtvaart komende twintig jaar

IATA: verdubbeling passagiers luchtvaart komende twintig jaar

Het aantal luchtvaartpassagiers kan de komende twintig jaar verdubbelen naar 8,2 miljard, voorspelt de International Air Transport Association (IATA). De helft van die nieuwe passagiers komt uit de Azië-Pacific-regio waar China omstreeks 2025 de Verenigde Staten van de troon zal stoten als grootste luchtvaartmarkt ter wereld.

De groei in de Azië-Pacific-regio wordt veroorzaakt door een combinatie van robuuste economische groei, stijgende inkomens en een verandering in de leeftijdsopbouw in de landen.

Omstreeks 2024 zal India de derde plek innemen na de VS en het Verenigd Koninkrijk voorbij gaan in de top tien van grootste luchtvaartmarkten ter wereld. Indonesië maakt de grootste groeispurt van de huidige tiende plaats naar de vierde plaats omstreeks 2030. Thailand zal rond die tijd de top tien binnenkomen waardoor Italië uit de lijst valt.

Air France, KLM, China Southern Airlines en Xiamen Airlines voegden in juli van dit jaar hun twee bestaande joint ventures samen tot één. Air France-KLM zei hiermee haar positie op de Chinese markt te consolideren. Vorige week tekende KLM intentieverklaringen met Xiamen Airlines voor vliegtuigonderhoud, en met het Chinese Ctrip.com voor een strategisch partnerschap.

IATA waarschuwt overheden dat de luchtvaartsector een crisis tegemoet gaat op het gebied van infrastructuur omdat luchthavens en de luchtverkeersleiding niet aan de groeiende vraag zullen kunnen voldoen. IATA stelt dat overheden nauw met de industrie moeten samenwerken en meer ambitieus moeten zijn bij het ontwikkelen van een efficiënte en effectieve infrastructuur. “Beslissingen die nu worden genomen, zullen impact hebben op de waarde die luchtvaart in hun regio’s kan creëren,” zegt Alexandre de Juniac, IATA’s algemeen directeur en CEO.

IATA voorspelt dat de sector over twintig jaar voorziet in honderd miljard banen. De organisatie waarschuwt dat de economische voordelen die worden veroorzaakt door een groeiende luchtvaartsector, beperkter zijn indien overheden protectionistische maatregelen instellen.

Volgens IATA zal de luchtvaartindustrie vasthouden aan het doel om de CO2-uitstoot te reduceren naar de helft van het niveau van 2005 in 2050. Vanaf 1 januari 2019 start de verplichte rapportering van CO2-uitstoot als onderdeel van het Carbon Offsetting and Reduction Scheme for International Aviation (CORSIA). “Dit zal de industrie helpen om te investeren in duurzame brandstoffen en toestellen met een efficiënter brandstofverbruik,” zegt de Juniac.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…