Home / Luchtvaart / IATA-top in juni gaat niet door

IATA-top in juni gaat niet door

IATA-top in juni gaat niet door

De Annual General Meeting van IATA op 22 en 23 juni in Amsterdam gaat, zoals al was verwacht, niet door in verband met de corona-pandemie. Dit heeft IATA vrijdag bekendgemaakt. De jaarvergadering wordt doorgeschoven naar het derde of vierde kwartaal van 2020.

De brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen zegt dat de AGM zal worden gehouden op het moment dat het weer veilig is wat betreft het virus. Ook zal IATA een geschikte locatie moeten vinden. Het ligt voor de hand dat dit wel in Nederland zal zijn, met KLM als gastheer, maar het is de vraag is of de RAI, waar de AGM was gepland, later dit jaar beschikbaar is.

“Onze leden zitten in de diepste crisis die de luchtvaartindustrie ooit heeft meegemaakt,” zegt de CEO van IATA, Alexandre de Juniac in een verklaring. “Het grootste deel van de passagiersvluchten staat wereldwijd stil en airlines vechten om te kunnen overleven. We zullen als industrie weer samenkomen als de vrijheid om te vliegen is hersteld en ons dan richten op de cruciale rol van de luchtvaart bij de economische en sociale wederopbouw uit deze nooit eerder vertoonde crisis.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…