Home / Luchtvaart / IATA-top in Amsterdam staat om corona op losse schroeven

IATA-top in Amsterdam staat om corona op losse schroeven

IATA-top in Amsterdam staat om corona op losse schroeven

De Annual General Meeting (AGM) van IATA staat nog op de agenda voor 22-23 juni in Amsterdam, maar een woordvoerder zegt desgevraagd tegen Zakenreis dat de top, met KLM als gastheer, op losse schroeven staat en mogelijk voor het eerst in het 75-jarig bestaan geen doorgang zal vinden of wordt uitgesteld.

De woordvoerder van IATA zegt vanuit het hoofdkantoor in Genève dat de brancheorganisatie van airlines ‘spoedig’ met mededelingen over de AGM zal komen. De IATA summit is ieder jaar de grootste en belangrijkste bijeenkomst voor de airlines. Vorig jaar in Seoul trok de top duizend vertegenwoordigers, van 268 airlines, onder wie 97 CEO’s.

IATA kent een board of governors, een onbezoldigde toezichtsraad, waarin een selecte groep CEO’s zitting heeft die door de leden is gekozen en elk jaar van samenstelling verandert. Aan het eind van de AGM maken ze bekend wie de eer heeft het volgende jaar de top te organiseren.

Vorig jaar rolde de naam van KLM uit de hoge hoed voor 2020, maar de corona-pandemie gooit roet in het eten. Als de AGM van juni in Amsterdam wordt geannuleerd is uitstel naar een latere datum dit jaar nog een optie, maar de kans bestaat ook dat de volgende top pas in 2021 zal plaatsvinden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…