Home / Luchtvaart / IATA-top 2020 in Amsterdam

IATA-top 2020 in Amsterdam

IATA-top 2020 in Amsterdam

De IATA-top in 2020 wordt in Amsterdam gehouden, zo heeft de brancheorganisatie vandaag in Seoul bekendgemaakt. Pieter Elbers, de CEO van KLM die als gastheer zal optreden, zei de uitverkiezing te zien als een eerbetoon aan het honderdjarige bestaan van zijn bedrijf.

De Annual General Meeting (AGM) van IATA vindt ieder jaar in een andere stad plaats, waarbij de organisatie ook de werelddelen afwisselt. Vorig jaar was de AGM in Sydney, nu in Seoul en dus lag het voor de hand dat een Europese of Amerikaanse stad de volgende top zou organiseren – Afrika en Latijns-Amerika hebben zelden de eer. En het is Amsterdam geworden.

De AGM is in 2020 enige weken later dan het gebruikelijke eerste weekeinde van juni, namelijk op maandag 22 en dinsdag 23 juni. De RAI, het congrescentrum waar de bijeenkomst wordt gehouden, was niet eerder beschikbaar, zegt een woordvoerder van IATA tegen Zakenreis.

Rijke geschiedenis
Alexandre de Juniac, de directeur-generaal van IATA, zei vandaag over de keus voor Amsterdam: “Nederland heeft een rijke geschiedenis in de luchtvaart en een economie die wordt gedreven door connectiviteit. KLM’s eeuw van succes herinnert ons eraan hoezeer de wereldluchtvaart zich heeft ontwikkeld.”

De IATA-top streek één keer eerder neer in de Nederlandse hoofdstad, in 1969. Den Haag was in 1949 de locatie van de toen vijfde top van IATA, opgericht in 1945 in Montreal, met KLM als een van de founding fathers.

De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim tachtig procent van alle airlines in de wereld. Met name prijsvechters, zoals Ryanair, easyJet en Southwest Airlines (VS) zijn geen lid. Dat is een eigen keus; IATA benadrukt altijd dat elke airline zich kan aansluiten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Self service info op Schiphol

Self service info op Schiphol

14/06/2019

Schiphol heeft selfservice informatiepunten geplaatst, verspreid over verscheidene locaties in de terminal. Hier kunnen reizigers onder meer vluchtgegevens opzoeken, plattegronden raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Schiphol heeft de…

BCD lanceert hoteldivisie  

BCD lanceert hoteldivisie  

14/06/2019

BCD Travel heeft een wereldwijde hoteldivisie gelanceerd om ‘in te spelen op de veranderende dynamiek in de zakenreisbranche,’ zegt het bedrijf. Onder de naam Stay by BCD Travel wil de…

Kit zonder plastic bij Delta

Kit zonder plastic bij Delta

13/06/2019

Delta Air Lines introduceert deze maand amenity kits zonder extra plastic wikkels. Op jaarbasis scheelt dit veertien ton aan plastic afval, zegt de Amerikaanse carrier. De partner van Air France…

Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

09/06/2019

Air France vervangt alle wegwerp-plastic aan boord door duurzaam materiaal. De airline zegt na een aantal geslaagde proeven adieu tegen plastic borden, bestek en roerstaafjes. Ze wil eind dit jaar…