Home / Luchtvaart / IATA-top 2020 in Amsterdam

IATA-top 2020 in Amsterdam

IATA-top 2020 in Amsterdam

De IATA-top in 2020 wordt in Amsterdam gehouden, zo heeft de brancheorganisatie vandaag in Seoul bekendgemaakt. Pieter Elbers, de CEO van KLM die als gastheer zal optreden, zei de uitverkiezing te zien als een eerbetoon aan het honderdjarige bestaan van zijn bedrijf.

De Annual General Meeting (AGM) van IATA vindt ieder jaar in een andere stad plaats, waarbij de organisatie ook de werelddelen afwisselt. Vorig jaar was de AGM in Sydney, nu in Seoul en dus lag het voor de hand dat een Europese of Amerikaanse stad de volgende top zou organiseren – Afrika en Latijns-Amerika hebben zelden de eer. En het is Amsterdam geworden.

De AGM is in 2020 enige weken later dan het gebruikelijke eerste weekeinde van juni, namelijk op maandag 22 en dinsdag 23 juni. De RAI, het congrescentrum waar de bijeenkomst wordt gehouden, was niet eerder beschikbaar, zegt een woordvoerder van IATA tegen Zakenreis.

Rijke geschiedenis
Alexandre de Juniac, de directeur-generaal van IATA, zei vandaag over de keus voor Amsterdam: “Nederland heeft een rijke geschiedenis in de luchtvaart en een economie die wordt gedreven door connectiviteit. KLM’s eeuw van succes herinnert ons eraan hoezeer de wereldluchtvaart zich heeft ontwikkeld.”

De IATA-top streek één keer eerder neer in de Nederlandse hoofdstad, in 1969. Den Haag was in 1949 de locatie van de toen vijfde top van IATA, opgericht in 1945 in Montreal, met KLM als een van de founding fathers.

De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim tachtig procent van alle airlines in de wereld. Met name prijsvechters, zoals Ryanair, easyJet en Southwest Airlines (VS) zijn geen lid. Dat is een eigen keus; IATA benadrukt altijd dat elke airline zich kan aansluiten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…