Home / Luchtvaart / IATA-top 2018 in Sydney

IATA-top 2018 in Sydney

IATA-top 2018 in Sydney

De top van IATA wordt volgend jaar gehouden in Sydney, Australië. Dit heeft de brancheorganisatie bekend gemaakt aan het eind van haar jaarvergadering in Cancún, Mexico.

De Australische carrier Qantas was in 1945 een van de medeoprichters van IATA. Vier van haar CEO’s zijn voorzitter geweest van de Board of Governors, onder wie de huidige CEO, Alan Joyce. Het is de derde maal dat IATA in Sydney neerstrijkt voor haar jaarvergadering; de voorgaande keren waren in 1961 en in 2000.

De leden van IATA hebben ook een andere voorzitter van de Board benoemd in de persoon van Goh Choon Phong, de CEO van Singapore Airlines. Hij is meteen aan zijn (onbezoldigde) taak begonnen als opvolger van Willie Walsh, de CEO van de International Airlines Group.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…