Home / Luchtvaart / IATA: meer vraag naar first en business class in april

IATA: meer vraag naar first en business class in april

IATA: meer vraag naar first en business class in april

In de maand april steeg de vraag naar business en first class-tickets met 3,8 procent vergeleken met dezelfde maand in 2013. Dit is een versnelling van de groei in maart, die 1,9 procent bedroeg, aldus de International Air Transport Association (IATA).

In het Verre Oosten steeg de vraag met maar liefst 7,2 procent vergeleken met 1,6 procent in maart. Dit impliceert dat de zakelijke activiteit in met name China weer stijgt. Op routes tussen het Verre Oosten en het Midden-Oosten bedroeg de stijging van de vraag 11,5 procent. Europa-Midden-Oosten plust met 8,6 procent en Afrika-Midden-Oosten met 12,3 procent.

IATA verwacht dat deze goede resultaten zullen doorzetten, omdat het zakenvertrouwen een kleine plus vertoont in mei na maanden van stagnatie.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…