Home / Luchtvaart / IAG wil joint venture met LATAM

IAG wil joint venture met LATAM

IAG wil joint venture met LATAM

IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, wil een joint venture oprichten met de Latijns-Amerikaanse luchtvaartgroep LATAM, het gefuseerde LAN en TAM. Dit heeft algemeen directeur Willie Walsh van IAG gezegd.

“We hebben de ambitie om een joint venture op te zetten met LATAM die vergelijkbaar is met de samenwerking die we al hebben met American Airlines op de transatlantische routes. De relatie die we nu hebben met LATAM is vooral gericht op Iberia en LAN, maar die gaan we uitbouwen met TAM en British Airways. We willen het sterke partnerschap van Iberia en LAN zo versterken.”

Uiteraard is voor zo’n joint venture wel anti-trust goedkeuring nodig van zowel de Europese Commissie als autoriteiten in Latijns-Amerika.

LAN is een van de oprichters van de alliantie oneworld, waarvan British Airways en Iberia ook lid zijn. TAM zit nu nog bij Star Alliance, maar stapt op 31 maart volgend jaar over naar oneworld. Dit was een van de voorwaarden voor de fusie met LAN.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…