Home / Luchtvaart / Huisje 99 van KLM in Joure

Huisje 99 van KLM in Joure

Huisje 99 van KLM in Joure

KLM heeft vanavond in het Friese Joure haar Huisje 99 onthuld, een replica van de eerste winkel van Douwe Egberts (DE). KLM maakte eerder dit jaar bekend ook koffie van DE te zullen schenken aan boord en in het bedrijf zelf. Die overgang naar DE gebeurt deze maand.

Twee stewardessen van KLM uit Friesland hadden de eer om de ceremonie rond huisje njoggen-en-njoggentig (99 in het Fries) te openen. Het is de vierde keer dat voor de KLM-serie een huisje uit Friesland model staat, maar de laatste maal was 34 jaar geleden.

‘Dus het was wel weer eens tijd voor Friesland,’ zei CEO Pieter Elbers van KLM, die samen met burgemeester Fred Veenstra van de gemeente De Fryske Marren en een vertegenwoordiger van DE het lint doorknipte dat toegang gaf tot De Witte Os, het oorspronkelijke pand van Douwe Egberts.

Business class
Passagiers die business class vliegen met KLM krijgen na afloop altijd een huisje, dat is gevuld met jenever, aangeboden. De genummerde huisjes zijn ook een gewild collectors item. Speciaal voor vluchten naar streng islamitische landen heeft KLM een lege variant van het huisje.

Volgend jaar wordt KLM zelf honderd jaar en dat betekent ook huisje nummer honderd. Heeft Pieter Elbers al een idee welk huis model zal staan? ‘Dat hebben we zeker,’ antwoordt hij, ‘maar daar kan ik uiteraard nog niets over zeggen

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Minder agressie in de lucht

Minder agressie in de lucht

14/12/2018

Het aantal gevallen van ‘unruly passengers’ in de lucht is dit jaar gedaald, zo blijkt uit voorlopige cijfers van IATA die deze week bekend zijn gemaakt. De meeste problemen zijn…

Homelike in Nederland

Homelike in Nederland

12/12/2018

Boekingsplatform Homelike, gericht op accommodatie voor de zakelijke markt, heeft sinds kort duizend appartementen in de verhuur in Amsterdam. Rotterdam en andere steden in de Benelux zullen ‘spoedig’ volgen, zegt…