Home / Luchtvaart / HNA koopt CIT voor 10 mld

HNA koopt CIT voor 10 mld

HNA koopt CIT voor 10 mld

De Chinese HNA Group heeft voor tien miljard dollar de divisie voor het verhuren van vliegtuigen van de Amerikaanse CIT Group overgenomen. De leasepoot van HNA, Avalon, wordt daarmee na AerCap en GECAS de derde in grootte.

CIT Aircraft Leasing neemt 910 vliegtuigen mee, die gezamenlijk in de boeken staan voor een waarde van 43 miljard dollar. Alle 69 airlines die klant waren van CIT gaan over naar Avalon, dat daarmee vliegtuigen least aan 154 carriers in 61 landen.

De HNA Group is in handen van de Chinese miljardair Chen Feng die in 1993 Hainan Airlines (HNA) oprichtte. Vanaf 2000 verbreedde Feng zijn portefeuille tot buiten de luchtvaart en ging verder onder de naam HNA Group. De private, niet-beursgenoteerde onderneming, omvat behalve dertien luchtvaartmaatschappijen nu ook vastgoed, financiële diensten, belangen in hotels en scheepsbouw.

HNA is de laatste jaren overal ter wereld zeer actief bezig andere bedrijven over te nemen. Deze week kocht de groep ook het IT-bedrijf Pactera van het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone, voor 675 miljoen dollar in cash.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…

Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…