Home / Luchtvaart / HNA koopt CIT voor 10 mld

HNA koopt CIT voor 10 mld

HNA koopt CIT voor 10 mld

De Chinese HNA Group heeft voor tien miljard dollar de divisie voor het verhuren van vliegtuigen van de Amerikaanse CIT Group overgenomen. De leasepoot van HNA, Avalon, wordt daarmee na AerCap en GECAS de derde in grootte.

CIT Aircraft Leasing neemt 910 vliegtuigen mee, die gezamenlijk in de boeken staan voor een waarde van 43 miljard dollar. Alle 69 airlines die klant waren van CIT gaan over naar Avalon, dat daarmee vliegtuigen least aan 154 carriers in 61 landen.

De HNA Group is in handen van de Chinese miljardair Chen Feng die in 1993 Hainan Airlines (HNA) oprichtte. Vanaf 2000 verbreedde Feng zijn portefeuille tot buiten de luchtvaart en ging verder onder de naam HNA Group. De private, niet-beursgenoteerde onderneming, omvat behalve dertien luchtvaartmaatschappijen nu ook vastgoed, financiële diensten, belangen in hotels en scheepsbouw.

HNA is de laatste jaren overal ter wereld zeer actief bezig andere bedrijven over te nemen. Deze week kocht de groep ook het IT-bedrijf Pactera van het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone, voor 675 miljoen dollar in cash.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe grond-bond KLM i.o.

Nieuwe grond-bond KLM i.o.

12/08/2020

Een groep jonge KLM-employees aan de grond is bezig een nieuwe vakbond op te richten onder de naam UnifiedKLM. Mede-initiatiefnemer Jelle van Miltenburg zegt tegen Zakenreis dat veel personeel zich…

Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….