Home / Luchtvaart / Harm Kreulen met pensioen, Bas Gerressen volgt hem op

Harm Kreulen met pensioen, Bas Gerressen volgt hem op

Harm Kreulen met pensioen, Bas Gerressen volgt hem op

Per 1 oktober stapt Harm Kreulen op als directeur KLM Nederland en wordt opgevolgd door Bas Gerressen, die momenteel directeur Noord-Amerika is voor Air France-KLM en deze zomer zal terugkeren naar Nederland.

Na een carrière van 36 jaar bij KLM verlaat Harm Kreulen (61) per 1 oktober 2021 de KLM. Gedurende zijn carrière heeft hij verscheidene posten in binnen- en buitenland vervuld voor KLM en voor Air France-KLM. “In zijn huidige functie als directeur van KLM Benelux heeft hij zich ruim 10 jaar onaflatend ingezet voor met name de versterking van KLM in thuismarkt Nederland,” laat KLM weten in een persverklaring.

“Het hoogtepunt werd bereikt in 2019, het jaar waarin KLM haar honderdste verjaardag beleefde en een recordaantal van 35,1 miljoen passagiers vervoerde’, aldus KLM. ‘De laatste twee jaar, gedurende de ongekende COVID-19-crisis heeft Harm Kreulen met zijn team onder moeilijke omstandigheden hard gewerkt en gereorganiseerd om klaar te staan voor een structureel herstel met nieuwe uitdagingen naar de toekomst toe.”

Hoewel KLM het in haar persverklaring over ‘met pensioen gaan’ heeft, is Kreulen 61 jaar en heeft de pensioengerechtigde leeftijd dus nog niet bereikt (lees meer hier).

In een interview in Zakenreis #518 liet Kreulen zich uit over de problemen met de voucherregeling van KLM en dat de maatschappij (in het tweede kwartaal van 2020) zo’n 10 miljoen per dag verloor (lees meer hier). Begin dit jaar gaf hij naar aanleiding van de overname van Airtrade een toelichting aan Zakenreis over de verticale integratie van KLM (lees meer hier).

Veel ervaring
Bas Gerressen, momenteel SVP Noord-Amerika, zal deze zomer terugkeren naar Nederland. Hij is sinds 1999 in dienst van KLM en heeft uitgebreide commerciële ervaring opgedaan in eerdere functies waaronder die van sales manager Zakenmarkt Nederland, commercial director Gulf regio, hoofd Commercial Planning en general manager China. Van zijn 22-jarige dienstverband is Bas Gerressen 11 jaar in het buitenland werkzaam geweest, waar hij nauw heeft samengewerkt met verschillende belangrijke partners zoals Delta Air Lines.

“Ik dank Harm Kreulen voor de vele jaren van toewijding en inspanning die tot geweldige resultaten hebben geleid,” zegt KLM-topman Pieter Elbers. “Ik heb alle vertrouwen in Bas Gerressen, die de commerciële verantwoordelijkheid voor KLM en Air France op de Beneluxmarkt op zich zal nemen.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Sunweb wint van Corendon

Sunweb wint van Corendon

03/08/2021

Het Gerechtshof Amsterdam heeft dinsdag in hoger beroep bepaald dat de Sunweb Group de overname van Corendon niet hoeft voort te zetten. In december 2020 won Sunweb al een rechtszaak…

Onrust bij Brussels Airlines 

Onrust bij Brussels Airlines 

03/08/2021

Bonden bij Brussels Airlines zijn in opstand gekomen tegen wat zij noemen ‘krankzinnige’ werkomstandigheden voor de cabine. Volgens de actievoerders grijpt eigenaar Lufthansa de pandemie aan om veranderingen door te…

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

02/08/2021

British Airways vervoerde in het tweede kwartaal een kleine 1 miljoen passagiers: 92,4 procent minder dan vóór corona; moederbedrijf IAG boekte opnieuw verlies. Verbetering is op komst nu de quarantaineplicht…

KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…