Home / Luchtvaart / Harm Kreulen, KLM: 11 nieuwe bestemmingen in 2017

Harm Kreulen, KLM: 11 nieuwe bestemmingen in 2017

Harm Kreulen, KLM: 11 nieuwe bestemmingen in 2017

KLM gaat in de zomer van 2017 elf nieuwe bestemmingen toevoegen aan haar netwerk, waarvan acht in Europa. Dit zegt Harm Kreulen, directeur KLM Nederland tegen Zakenreis. Zeven bestemmingen waren nog niet bekend: Gdansk (Polen), Graz (Oostenrijk), Porto (Portugal), Malaga (Spanje), Split (Kroatië), Catania (Sicilië) en Cagliari (Sardinië).

Vluchten naar Londen City, die per 6 februari 2017 starten, waren al eerder aangekondigd. Net zoals Cartagena (Colombia), Freetown (Siera Leone) en Monrovia (Liberia), die met ingang van de zomerdienstregeling 2017 worden toegevoegd aan het intercontinentale netwerk van KLM. Dat brengt de teller vooralsnog op acht Europese en drie intercontinentale nieuwe bestemmingen in 2017.

“Naar Gdansk, Graz en Porto starten wij 15 mei 2017 met dagelijkse vluchten en naar Malaga op 1 april,” zegt Kreulen. “Deze bestemmingen worden year round aangevlogen. Split, Catania en Cagliari zullen wij alleen in de zomer in ons netwerk opnemen. Wij komen in totaal op 80 bestemmingen in Europa, waarbij voor de helft een instaptarief van 99 euro geldt. Daarmee is onze positionering op de Europese markt enorm versterkt en kunnen wij de concurrentie van prijsvechters het hoofd bieden.”

Een aanzienlijk deel van de passagiers naar deze nieuwe bestemmingen moet vanuit Nederland komen, geeft Kreulen aan. “De kurk zit in de thuismarkt. Wij zullen ons er hard voor maken dat dit gaat lukken. Ons nieuwe tarievensysteem van Branded Fares, waarbij passagiers kunnen kiezen uit de standaardpakketten Light, Standard en Flex, zal daar ook toe bijdragen.”

Op sommige bestemmingen, zoals Malaga, vliegt ook dochtermaatschappij Transavia. “Wij zullen de samenwerking met Transavia steeds meer opzoeken,” zegt Kreulen. “Uiteraard zonder elkaars product te kannibaliseren, maar complementair. Dan kun je denken aan het afstemmen van vluchtschema’s en wij zorgen ervoor dat de prijzen niet te ver uit elkaar liggen. Dat betekent niet dat wij helemaal dezelfde tarieven gaan rekenen, want het blijven immers andere producten.”

Verder is het al mogelijk om bij Transavia mijlen te sparen en te besteden bij Flying Blue, het frequent flyer programma van Air France-KLM. “Volgend jaar willen wij Transavia ook meenemen in de corporate contracten, de speciale prijsafspraken die wij met grote bedrijven hebben,” aldus Kreulen.

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…