Home / Luchtvaart / Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

De grote IT-storing die luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) een week geleden volledig lamlegde, is waarschijnlijk te wijten aan een menselijke fout. Een engineer veroorzaakte een onderbreking van de stroomvoorziening. Juist bij het terug aansluiten ontstond de schade.

De enorme storing in de IT systemen van BA veroorzaakte chaos op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Zo’n 75.000 reizigers werden getroffen door de verstoring en het duurde ruim een dag voordat British Airways de operatie weer op gang had.

De CEO van International Airlines Group, Willy Walsh, heeft nu aangegeven dat de storing is ontstaan toen een medewerker de stroom had onderbroken van de UPS (uninterruptible power supply, een systeem dat een ononderbroken stroomvoorziening moet garanderen). Tijdens de jaarlijkse IATA-top in Mexico zei de BA-voorman dat het voorval verder onderzocht wordt, om te kunnen leren van het incident. De topman gaf volgens de BBC verder aan dat het bedrijf fruk is met het afhandelen van de vele compensatieclaims die het ontvangt als gevolg van de storing.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…