Home / Luchtvaart / Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

De grote IT-storing die luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) een week geleden volledig lamlegde, is waarschijnlijk te wijten aan een menselijke fout. Een engineer veroorzaakte een onderbreking van de stroomvoorziening. Juist bij het terug aansluiten ontstond de schade.

De enorme storing in de IT systemen van BA veroorzaakte chaos op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Zo’n 75.000 reizigers werden getroffen door de verstoring en het duurde ruim een dag voordat British Airways de operatie weer op gang had.

De CEO van International Airlines Group, Willy Walsh, heeft nu aangegeven dat de storing is ontstaan toen een medewerker de stroom had onderbroken van de UPS (uninterruptible power supply, een systeem dat een ononderbroken stroomvoorziening moet garanderen). Tijdens de jaarlijkse IATA-top in Mexico zei de BA-voorman dat het voorval verder onderzocht wordt, om te kunnen leren van het incident. De topman gaf volgens de BBC verder aan dat het bedrijf fruk is met het afhandelen van de vele compensatieclaims die het ontvangt als gevolg van de storing.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

06/07/2020

Reizigers uit zestig landen en gebieden, waaronder Nederland, zijn vanaf 10 juli weer welkom in Engeland – niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk – zonder in quarantaine te hoeven…

Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…