Home / Luchtvaart / Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

Grote storing British Airways kwam door menselijke fout

De grote IT-storing die luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) een week geleden volledig lamlegde, is waarschijnlijk te wijten aan een menselijke fout. Een engineer veroorzaakte een onderbreking van de stroomvoorziening. Juist bij het terug aansluiten ontstond de schade.

De enorme storing in de IT systemen van BA veroorzaakte chaos op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. Zo’n 75.000 reizigers werden getroffen door de verstoring en het duurde ruim een dag voordat British Airways de operatie weer op gang had.

De CEO van International Airlines Group, Willy Walsh, heeft nu aangegeven dat de storing is ontstaan toen een medewerker de stroom had onderbroken van de UPS (uninterruptible power supply, een systeem dat een ononderbroken stroomvoorziening moet garanderen). Tijdens de jaarlijkse IATA-top in Mexico zei de BA-voorman dat het voorval verder onderzocht wordt, om te kunnen leren van het incident. De topman gaf volgens de BBC verder aan dat het bedrijf fruk is met het afhandelen van de vele compensatieclaims die het ontvangt als gevolg van de storing.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

20/11/2019

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de…

Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…