Home / Luchtvaart / Groot verlies Air France-KLM door virus: tot 200 mln euro

Groot verlies Air France-KLM door virus: tot 200 mln euro

Groot verlies Air France-KLM door virus: tot 200 mln euro

Air France-KLM krijgt door het coronavirus een harde klap in het eerste kwartaal 2020. Dit heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt, samen met de jaarcijfers over 2019.

De financiële schade schat de airline-groep op tussen de 150 miljoen 200 miljoen euro. KLM was tot voor kort vanuit Europa de grootste vervoerder op China, met 25 retourvluchten per week naar vijf steden. Air France had een iets kleiner aandeel. Sinds begin deze maand ligt de hele operatie van beide carriers -en van vrijwel alle andere airlines –  stil in verband met de uitbraak van het coronavirus.

De capaciteit van de vluchten van KLM en Air France naar China was begin dit jaar vijf procent van het totaal aantal beschikbare stoelen. Hoe hoog de kosten zullen oplopen voor Air France-KLM hangt af van de vraag hoe lang de crisis rond corona zal duren.

Air France-KLM zegt in elk geval ook nog bijna de hele maand maart uit China weg te blijven. Vluchten worden ‘mogelijk’ op 29 maart hervat, met ingang van het zomerseizoen.

Voorlopig is er nog geen zicht op een verbetering van de situatie in China. Het dodental als gevolg van het virus is inmiddels opgelopen tot boven de 2.000. Vrijwel alle slachtoffers zijn gevallen in China, met name in de provincie Hubei, waar het virus ontstond.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…