Home / Luchtvaart / Gevaccineerden uit de EU zijn nu weer welkom in Canada

Gevaccineerden uit de EU zijn nu weer welkom in Canada

Gevaccineerden uit de EU zijn nu weer welkom in Canada

Canada is vanaf heden weer toegankelijk voor buitenlandse passagiers die volledig zijn gevaccineerd tegen corona én een recente negatieve PCR-test kunnen tonen. KLM, dat naar vijf Canadese bestemmingen vliegt, is ‘blij’ over de versoepeling.

Tot nu toe mochten tijdens de pandemie alleen Canadese burgers het land binnenkomen. Vanaf 7 september mogen ook buitenlanders die kunnen aantonen volledig te zijn gevaccineerd (de laatste inenting moet ten minste veertien dagen voor vertrek hebben plaatsgevonden) het land weer in.  Ook moeten reizigers vlak voor vertrek nog een PCR-test ondergaan en die moet uiteraard een negatieve uitslag hebben.

“Wij zijn heel blij dat de Canadese overheid het goede voorbeeld geeft door weer gevaccineerde reizigers toe te laten,” zegt de CEO van KLM, Pieter Elbers, in een verklaring. “Dat we nu weer reizigers naar onze verschillende bestemmingen in Canada kunnen brengen is een belangrijke mijlpaal en een volgende stap op de weg naar herstel. Hopelijk zullen versoepelingen in de reisrestricties van en naar de VS ook snel worden aangekondigd.” KLM vliegt meerdere keren per week naar Vancouver, Calgary, Edmonton, Toronto en Montreal. Met de lokale partner Westjet biedt KLM bovendien een groot binnenlands netwerk aan.

KLM zegt dat het wereldwijde netwerk ‘centraal’ staat in de eigen strategie om de coronacrisis goed te doorstaan. De maatschappij heeft sinds het begin van de pandemie het netwerk ‘zoveel mogelijk’ in stand gehouden, maar wel met een lagere frequentie. Volgens KLM is het daardoor ‘eenvoudiger’ om weer op te schalen, als dat kan.

Foto © KLM

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…