Home / Luchtvaart / Geen staking bij KLM

Geen staking bij KLM

Geen staking bij KLM

FNV heeft de voor maandag geplande 24-uurs staking van het KLM-cabinepersoneel ‘tot nader order’ opgeschort, nadat collega-bond VNC zaterdagmorgen een cao-akkoord met de directie van KLM had gesloten.

Volgens FNV Cabine zitten er nog wel veel haken en ogen aan het ‘principe-akkoord’ van de VNC en KLM, maar de bond wil op dit moment geen actie voeren omdat dit zou leiden tot ‘verwarring onder het personeel’.

FNV sluit niet uit op een nader moment alsnog tot actie over te gaan.. Birte Nelen van FNV zegt in een verklaring: ‘De concepttekst hebben wij ter beoordeling ontvangen en kwalificeren wij als een hernieuwd eindbod. Na een eerste lezing hebben we inhoudelijke vragen over deze tekst en de niet nader uitgewerkte elementen. We kunnen pas met een definitief oordeel komen als de teksten definitief zijn en onze vragen zijn beantwoord.’

Belangrijkste punt waar FNV over twijfelt is de -1 CA-maatregel: is deze nu wel of niet van de baan? Volgens het akkoord tussen KLM en VNC wordt -1 CA gefaseerd vanaf 1 juli 2018 opgeheven.

FNV leest iets anders. ‘Als je kijkt naar het aantal cabinemedewerkers op lange vluchten, dan valt direct op dat de bezuiniging niet van tafel is,’ zegt Nelen. ‘Er is ook geen sprake van de door ons voorgestelde evenwichtige verdeling van de lusten en de lasten onder de verschillende functies aan boord,’ aldus Nelen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Airbus lanceert de A220

Airbus lanceert de A220

11/07/2018

Airbus heeft haar ‘nieuwe’ vliegtuig onthuld: de A220, de  naamsverandering van een bestaand toestel, de CSeries. Zakenreis maakte onlangs al bekend dat dit zou gebeuren. De Europese fabrikant nam vorig…