Home / Luchtvaart / Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol trekt het geplande collectief ontslag van 101 werknemers in. Door de recente deal tussen KLM en het Russische AirBridgeCargo (ABC) blijft er toch meer werd dan aanvankelijk werd gedacht. FNV is opgetogen.

Jan van den Brink van FNV Luchtvaart zegt in een verklaring: “Dit is goed nieuws voor de werknemers. De FNV heeft samen met werkgevers gelobbyd om te zorgen dat het vrachtverkeer op Schiphol en de daarmee gepaard gaande werkgelegenheid behouden blijft.”

ABC is een van de grootste klanten van Menzies en kreeg in eerste instantie deze winter de helft minder slots toegewezen op Schiphol, waardoor het genoodzaakt leek om uit te wijken naar luchthaven Luik in België. Doordat KLM slots ter beschikking stelt aan ABC en daarvoor in ruil de overvliegrechten boven Siberië behoudt, komt een deel van het werk van de Russische luchtvrachtmaatschappij terug naar Menzies World Cargo.

De FNV zegt dat het wel om beleid op de korte termijn gaat; de bond wil een ‘duurzame oplossing’ voor het tekort aan vrachtslots op Schiphol. “De KLM/ABC deal is alleen een oplossing voor ABC maar niet voor alle andere vrachtvervoerders op Schiphol die kampen met een tekort aan slots en daardoor dreigen uit te wijken naar luchthavens in het buitenland,” stelt FNV.

“Als we die werkgelegenheid voor Schiphol en Nederland willen behouden moeten we kiezen voor een duurzame oplossing. Een ‘local rule’, waardoor onderscheid gemaakt kan worden tussen vracht- en passagiersvluchten als het gaat om het toekennen van slots, lijkt daarvoor de aangewezen oplossing.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…