Home / Luchtvaart / Geen Israël bij Air France

Geen Israël bij Air France

Geen Israël bij Air France

Op de wereldkaarten die Air France aan boord toont in het inflight entertainment system ontbreekt de naam Israël. Air France is inmiddels door het stof gegaan over de omissie, nadat passagiers hun beklag hadden gedaan.

Volgens Air France was er geen opzet in het spel, maar zou het gaan om een “technische fout”, waarvoor het haar excuses maakt. De airline spreekt verder over een “display probleem” en de schaal van de kaart: omdat Israël een betrekkelijk klein land is, zou er geen plaats zijn om de naam af te drukken. Maar die redenatie gaat niet op, zeggen de critici, want de Palestijnse Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever (West Bank), die nog kleiner zijn dan Israël, staan wél gemarkeerd.

Het Simon Wiesenthal Center, een joodse pressiegroep, neemt de excuses daarom niet voor lief en heeft per brief tekst en uitleg gevraagd aan de CEO van Air France, Frédéric Gagey. Directeur Shimon Samuels van het centrum vermoedt dat binnen Air France mensen werkzaam zijn die met opzet de joodse staat willen ontkennen, zoals ook de meeste Arabisch landen (uitgezonderd Egypte en Jordanië) dat doen. Samuels wil dat de directie van Air France uitzoekt wie dat binnen de airline zijn en stappen tegen hen onderneemt.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…