Home / Luchtvaart / Geen gratis rolkoffer easyJet

Geen gratis rolkoffer easyJet

Geen gratis rolkoffer easyJet

Passagiers bij easyJet mogen vanaf 10 februari 2021 niet langer een rolkoffertje meenemen in de cabine, maar alleen een handtas. Rond een derde van de stoelen blijft plaats houden voor extra bagage, na bijbetaling.

Tot nu toe konden alle passagiers bij de Britse prijsvechter twee stuks handbagage kosteloos meenemen. Volgens easyJet leidde dit vaak tot opstoppingen en liepen vluchten daardoor vertraging op. De regels worden daarom gewijzigd “om het boarding-proces en de stiptheid te verbeteren.”

Vanaf 10 februari 2021 mag per persoon alleen “één klein stuk handbagage” worden meegenomen, dat onder de stoel voor de passagier moet passen. “Dat zou voldoende moeten zijn om alle benodigdheden voor een reis of een korte trip mee te nemen. Er is geen gewichtslimiet, maar we vragen wel dat je je tas zelf kunt tillen en dragen,” aldus easyJet.

Aparte stoel
Wie toch een rolkoffertje mee de cabine in wil nemen moet daarvoor een aparte stoel boeken, een Up Front seat (de eerste rijen in het vliegtuig) of een zitplaats met extra beenruimte. De passagier moet hiervoor betalen: Up Front kost 23 euro extra per enkele reis, Extra Legroom tussen de 24 en 28 euro.

EasyJet wijst erop dat het aantal van deze speciale stoelen aan boord beperkt is, variërend tussen de 42 en 63 stuks. Dit betekent dat de meeste passagiers hun rolkoffer niet meer mee ‘naar boven’ kunnen nemen, maar moeten inchecken, tegen betaling uiteraard.

Overigens vliegt easyJet momenteel nauwelijks als gevolg van de corona-pandemie. De airline zegt nog op 20 procent van de capaciteit te zitten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer uitstel Lelystad Airport

Weer uitstel Lelystad Airport

25/01/2021

De opening van Lelystad Airport vindt waarschijnlijk later plaats dan in november dit jaar, zoals eerder gepland. De Tweede Kamer heeft het dossier maandag “controversieel” verklaard, nu de regering demissionair…

Europese luchttaxi op komst

Europese luchttaxi op komst

22/01/2021

Een Europees programma rond drones wil vanaf volgend jaar proeven doen met vliegende taxi’s, zonder piloot. Nederland is betrokken bij het project, dat “een veilige integratie van drones in een…

Sneltest UK ook op Eurostar

Sneltest UK ook op Eurostar

22/01/2021

Reizigers die vanaf zaterdag per Eurostar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland willen, moeten voordat ze op de trein stappen een sneltest ondergaan. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van…

Minister negeert bede KLM

Minister negeert bede KLM

21/01/2021

Voor KLM-crew wordt vooralsnog geen uitzondering gemaakt bij de verplichte sneltest die vanaf 23 januari ingaat. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag gezegd in de Tweede…