Home / Luchtvaart / Garuda verruilt Jakarta voor Bali

Garuda verruilt Jakarta voor Bali

Garuda verruilt Jakarta voor Bali

Vanaf 1 oktober a.s. vliegt Garuda Indonesia vanaf Schiphol naar Denpasar (Bali) via Medan (Noord-Sumatra). Daarmee vervalt de dagelijkse non-stopverbinding met Jakarta.

De nieuwe route wordt voorlopig gevlogen met een Airbus A330-200 en op niet nader aangegeven dagen met een Boeing 777-300ER. Vanaf Schiphol vertrekt de dagelijkse vlucht om 12:05 uur. Vanuit Medan biedt Garuda met een korte overstap bestemmingen aan als Jakarta, Singapore en Kuala Lumpur. Met deze nieuwe vlucht wordt bovendien de reistijd tussen Amsterdam en Bali met een uur bekort.

Rick Wouters, Sales Manager Europa van Garuda Indonesia, noemt de aanpassing het gevolg van een optimalisatie van het binnenlandse en internationale routenetwerk van de airline. “Vanaf Schiphol zijn wij per 1 oktober de enige luchtvaartmaatschappij met een non-stopvlucht naar Medan.” Vanuit Medan wordt na een tussenstop van 45 minuten onder hetzelfde vluchtnummer doorgevlogen naar Bali. Sinds begin dit jaar vliegt Garuda ook vanaf Londen Heathrow via Medan naar Bali.

Met de nieuwe vlucht hoopt Garuda meer zakelijk en toeristisch verkeer vanuit Europa naar Indonesië te genereren. De bloeiende stad Medan, hoofdstad van Noord-Sumatra, is het economische middelpunt en handelscentrum van de regio. Naar Bali hoopt de luchtvaartmaatschappij meer high end vrijetijdspassagiers te vervoeren.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…