Home / Luchtvaart / Garuda van Londen naar Bali

Garuda van Londen naar Bali

Garuda van Londen naar Bali

Garuda Indonesia begint per 22 januari non-stop vluchten, drie keer per week, tussen Londen Heathrow en Denpasar, Bali. De vlucht van vijftien uur komt in de plaats van de directe verbinding tussen Londen en Jakarta.

Op de route zet Garuda Indonesia een Boeing 777-300ER in met een twee-klassenconfiguratie. Aan boord zijn 26 stoelen in business-class en 367 in economy-class. Het gaat om een cirkelvlucht: hetzelfde toestel vliegt vanuit Denpasar door naar Jakarta en van daaruit weer rechtstreeks naar Londen

Met de nieuwe vlucht is Bali zestien keer per week met Garuda te bereiken vanuit Amsterdam: zeven keer direct met codeshare-partner KLM, zes keer met Garuda Indonesia via Jakarta en drie keer vanaf Heathrow, waarbij passagiers met KLM naar Londen vliegen.

Amsterdam blijft de focusluchthaven voor Garuda in Europa, zegt Rick Wouters, de Sales & Marketing Manager, Continental Europe. De Indonesische carrier wil graag het aantal vluchten verhogen van zes naar zeven per week (elke dag één), maar loopt aan tegen de slotbeperkingen op Schiphol. Wouters kijkt daarom naar mogelijkheden om ‘een slimme oplossing’ te vinden voor de extra vlucht.

Ook zou Garuda Indonesia op meer Europese steden wel vliegen, met name Parijs en Frankfurt, maar Wouters verwacht dat dit op zijn vroegst in 2020 zal gebeuren.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: acties dreigen om cao

KLM: acties dreigen om cao

21/08/2019

Het overleg tussen de directie van KLM en alle vakbonden over nieuwe cao’s zit muurvast. KLM zegt een ‘verbeterd voorstel’ te hebben gedaan, waar de bonden niet op in willen…

Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…